Pečený králik à la Bety
Milujeme multikultúrne obchody. V ruskom obchodíku som našla králika. Ideme na to...
Rezne naopak
Tieto rezne sú v našej rodine obľúbené. Dajú sa robiť z krkovičky, pliecka alebo hovädzieho...
Ľahký letný šalát
Tento salat robievam casto. Hlavne v lete nam velmi chuti. Vacsinou pouzivam na jeho pripravu...
Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec...
Garnáty, scampi, obrie krevety
Este jeden recept odomna, na krevety. Omacka nemusi byt. Ja len ze mi bolo...
Szegedské halászlé
Kaprovi odrežeme hlavu a vyfiletujeme ho. Mäso nakrájame na kocky a odložíme do chladničky. Do...
Polievka šošovicová kyslá s mrkvou
Toto je jedlo jedno z mojich obľúbených ktoré varievala moja babka a neskôr i ja. Dôraz...
Vyprážané hovädzie držky
Len zvedavosť po chuti mi dala impulz k vyskúšaniu tohto receptu.
Smetisko po mojom
Kyslá kapusta a zemiaky idú k sebe a keď pridáte ešte aj nejakú dobrú slaninku a klobásku...
Zelerové rizoto
cibuľku nadrobno nakrájame a na oleji osmažíme do sklovita, pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsíčka. Dusime...
Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...
Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom
Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s...
Chutné a rýchle raňajky alebo čo narýchlo spraviť keď príde návšteva (Pečeňová paštéka s vajcom)
Tento recept mám od mamy, doma ho voláme mozoček z pečeňovky. Ako dieťa so toto...
Pórovo - syrová polievka
Táto polievka je výborná, zasýti netreba si už dávať druhý chod, aspoň u nás tak funguje, vyskúšajte....
Pečeň pokaždé jinak
Po dlhej dobe som si spomenul na pečienku. Mám ju rád akúkoľvek, na akýkoľvek spôsob. A...
Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...
Sikulská polievka
Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.
Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...
Bravčové rezne so zemiakovou kašou
Rezne aj kašu som robila už včera, ale nemala som čas pridať recept, preto až...
Veľkonočná šunka v coca-cole
Ak je šunka veľmi slaná, môže sa najprv umyť. Ak nie, dáme ju do...
Španielske kura
Toto jedlo varieva moj bývalý, poskytol mi recept. Keď varí, vždy mi ponúkne a...
Penne cestoviny s krevetami
Maslo rospustime na väčšej panvici, na ktorej opražime cibulu a po 2 min pridame...
Vianočná kapustnica z lesa
Vianoce sú moje najobľúbenejšie sviatky a ja chcem, aby bolo i jedlo výnimočné. Aj kapustnica....
Kuracie prsia na mrkve
Vykostené kuracie prsia zbavíme kože. Mäso pokrájame na plátky, osolíme a prudko opražíme v rozohriatom oleji z...
Cyperská tava
Nemam rad jahnacinu, co sa tu predava, je starsia skor baranina, ale je lacna....
Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....
Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami
Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku...
Bravčové pliecko s mexickou zmesou
Recept som vymyslela podľa svojej fantázie je veľmi chutný.
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré výborne zasýti a bude mňam na obed či na večeru...
Marocké kura
Táto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné,...
Etli ekmek / Mäsový chlieb
Etli ekmek je vlastne tenké cesto natreté mletým mäsom upečené v rúre.
Silný vývar z pečeného hovädzieho s bezlepkovými rezancami
O vývaroch je známe, že vás zahrejú a dodajú potrebné minerály pre vaše zdravie a energiu. Vedeli ste ale, že taký poctivý sa varí aj 7-12 hodín?...
Babičkine úhrabky
Očistené, nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vodu zlejeme a zemiaky popučíme....
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...