
Pikantné špagety
Komerčný recept<br /> Ak do jedla primiešate dlhé špagety, o zaujímavý obed máte postarané. Ak ešte...

Polievka Julienne
Na tuk z vývaru dáme dusiť do hrnca zeleninu, ktorú sme si nakrájali na dlhé rezance...

Paprčkový guláš
Môj manžel rád varí. Občas si pochutnávame aj na paprčkovom guláši. Recept je jednoduchý, tak...

Kuracia roláda so šampiňónmi
Kuracie prsia rozkrojíme na plát s hrúbkou asi 1 cm, naklepeme ho a posypeme soľou a...

Obyčajná kovbojská fazuľa
Tak ako inokedy pri potulkách svetom som narazil na jeden problém. Nechcelo sa...

Fazuľová haruľa
Fazuľu a šošovicu predvaríme. Keď sú strukoviny uvarené, necháme ich vychladnúť a scedíme. Nakrájame...

Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

Kuracia zeleninová torta.
Kuracie mäso umyjeme, pomelieme. Cibuľku pokrájame na drobno a opražíme na oleji. Trochu ju podusíme do...

Osso Bucco dusené s jačmeňom
Na Vareche je uz viacej receptov ako pripravit tuto chutnu cast hovadzieho masa. U mna uz...

Morčacie rolky s ryžou
Komerčný recept<br /> Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí....

Tvarohovo-cibuľový koláč
Slaný koláč na sychravé zimné popoludnia. Inšpirované receptom zo Slovenskej kuchárky, upravený.

Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...

Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto...

„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....

Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....

Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...

Grilovaná krkovička s pečeným ružičkovým kelom a koňakovou omáčkou
Ak si myslíte, že nemáte radi ružičkový kel, tak si ho skúste spraviť takto...

Makrela na červenom víne a brusniciach
Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na...

Špízy v parnom hrnci
Tak som sa konečne odhodlala a kúpila parný hrnec. Takže skúšam v ňom kuchtiť... :-)

Tagliatelle so smotanovo-špenátovou omáčkou a steak z lososa
Steak tesne pred varením posolíme a ochutíme korením. Na panvicu s rozohriatym maslom dáme lososa kožou...

Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...

Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....

Kotlety pre hostí, ktorých znášame
Tento recept mám od babky, zvykla ho robiť na nedeľný obed. Ja mám toto mäsko...

Kuracie stehná na ázijsky spôsob s ryžou
K ázijským receptom sa najlepšie hodí jazmínová ryža, ktorá je nádherne voňavá a sypká. Skúste ju podávať s kuracími kúskami dusenými v sójovej omáčke....

Teplý zelerový šalát
Z buľvového zeleru, žltej fazuľky, hrášku, uvarených vajec a údeného lososa

Hydinové soté s ananásom
Akurát sme sa vrátili z obeda a priravila som takúto rýchlovku. Fajnota.

Zelerové rizoto
cibuľku nadrobno nakrájame a na oleji osmažíme do sklovita, pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsíčka. Dusime...