Bravčová krkovička na cibuli s kapiou

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 18. októbra 2015

Od istého času mám rád mäso keď je mäkké a nemusím ho naťahovať, ako žuvačku. Je pravda dá sa to aj mixovať. Tu je problém, že sa potom nedajú vychutnať jednotlivé kúsky.

10-12
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

2 kg
1 kg
2 ks
1 hlávka
1 ČL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku som umyl, osušil a osolil. Tu som mal pripravenú. Do veľkej panvice som dal viac oleja zohriať v ňom som opiekol najskôr očistenú a pokrájanú cibuľu do mäkká. Cibuľu nakrájame podľa veľkosti na polky, alebo štvrtky, tak nech je pri pečení v panvici ponorená v oleji. Potom ju z oleja dáme na dno pekáča. Ďalej v tom istom oleji po vybratí cibule dáme opiecť pokrájanú kapiu na kúsky. Spolu s cesnakom cele očistené od šupky strúčiky.

  2. 2

    V pekáči už mame na dne upečenú cibuľu. Na ňu dáme mäso. Okolo mäsa ešte zvyšok cibule a upečenú kapiu s opečenym cesnakom. Nalejeme do pekáča olej z výpeku, asi do jednej tretiny mäsa. Zvyšný olej si odložíme na iné jedlo je totiž už ochutený. Vrch mäsa posypeme provensálske korenie. Dolejeme tam ešte asi za 1dcl vody a dáme piecť prikryté do rúry na 200°C na 1,5 hodiny. Občas pozrieme a polejeme mäso výpekom v pekáči.

  3. 3

    Po tejto dobe mäso odkryjeme a necháme ešte zapekať pol hodiny. Za častého polievania výpekom, aby bolo šťavnaté. Zároveň potieram s horčicou zmiešanou s medom. Teplotu si prispôsobte vlastnej rúre, podľa toho ako vám pečie. Po tejto dobe mäso bolo mäkké a cibuľa, kapia a cesnak sú ako kaša. Vonia to riadne až pes na dvore sa dobíja do dverí na svoj podiel. Tak môžeme servírovať. Ja som si uvaril ryžu s krúpami a pohánkou. Môžete si dať k tomu aj zemiaky. Na tanier som pridal čalamádu a môžeme papať. Prajem dobrú chuť.

    Bravčová krkovička na cibuli s kapiou - obrázok 3

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Podobne ako Laci Mäsiar @mesiar50 aj ja by som na takto pripravenej krkovičke spal a sníval tie najchutnejšie a najšťavnatejšie "gastro" sny maškrtného labužníka. Keď už sa priznávam, tak z hovädzieho mám najradšej nožinu (môčing, labsár, kližku, ...). Aj s Tvojimi šmačnými rcp, @patroveckypitrs kamarát v šurci, bijem jednu fajtu a kopem 1. ligu.

Pridaj komentár k receptu: