Foto: sorinka33
Kuracie mäso je vždy dobré, a v podstate jeho príprava nie je náročná a netrvá to dlho. Jedlo mám radšej pestré, farebnejšie, preto som Zobraziť celý popisKuracie mäso je vždy dobré, a v podstate jeho príprava nie je náročná a netrvá to dlho. Jedlo mám radšej pestré, farebnejšie, preto som zvolila ryžu s príchuťou kari :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná umyjeme, nakoreníme, na olejom omastený plech rozložíme spolu s kukuričkami, môžeme pridať aj kúsky jabĺk. Polejeme všetko sójovou a worcesterskou omáčkou. Pečieme na 200°C asi 20-25min.
- 2
Kým sa kura pečie, urobíme ryžu. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme, dáme opiecť na olej. Pridáme ryžu, popražíme, okoreníme kari, premiešame. Zalejeme asi 1 a pol hrnčekom vody, resp. 1 a pol násobkom množstva ryže. Stiahneme plameň na najslabší, necháme vodu vydusiť. Keď prestane bublať, vypneme plameň, už sa to dorobí samo.
- 3
Množstvá a ingrediencie môžeme podľa potreby zmeniť. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu