Foto: svedka
Suroviny
15 ks |
|
Na vývar: | |
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
|
|
0,5 l |
|
Na ďalšiu prípravu: | |
50 g |
|
1 PL |
|
3 strúčiky |
|
|
|
1 ks |
|
1 PL |
|
podľa chuti a zásob |
|
|
Postup
-
1
Priprava sa deli podla toho,ci mame rakov cerstvych ,ci mrazenych.Ak mrazenych,vyvar robit netreba,len rakov nevhame rozmrazit a postupujeme dalej.Ak cerstvych:
1.Rakov po jednom(!) vkladame do vriacej vody a zakryjeme pokrievkou.Varime 5 minut a nasledne rakov vyberame a varime dalsich....varime vo vode s ingredienciami na vyvar vyssie napisanymi.Z vyvaru si dalej mozeme spravit polievku s pridanim korenovej zeleniny a paradajkoveho pyre napr :)- 2
2.Uvarenych rakov si vyberieme na hlbsi pekac,ruru vyhrejeme na 80 stupnov.
3.Urobime si kasicku z pretlaceneho cesnaku,soli,korenia,byliniek,kopru (dolezite,aby boli bylinky cerstve), trosky oleja,citronovej stavy.Podla chuti.Poriadne nou ponatierame rakov hlavne odspodu.
4.Na kazdy kus polozime kus maslo a sem tam polozime i platok citronu.Podlejeme trochou vyvaru.
5.Vlozime do rury,ak sa maslo roztopi-mame hotovo a uz len nechame vychladnut a kozumujeme.
Podavala som so syrovym pajom a aj koprovo-smotanovou omackou (ale ta sa bezne nepodava).
Dobru chut.- 3
Zo zbytkov mozeme urobit domaci bujon-staci nasucho upiect zbytky a potom uvarit so zeleninou a varit a varit a varit...to uz poznate :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu