Grilované morčacie rolky so slivkami
Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme. Jednu stranu každého plátku tenko natrieme horčicou.
- 2
Slaninu rozrežeme na dve časti a položíme ju na horčicou potreté mäso. Pridáme sušené slivky. Zavinieme do roliek, ktoré zopneme ihlou na mäso alebo špáradlami.
- 3
Rolky potrieme olivovým olejom a podľa hrúbky ich 15 až 20 minút grilujeme. Servírujeme s cuketovo– zemiakovým špízom – napoly uvarené zemiaky, cuketu, cibuľu okoreníme, osolíme a ugrilujeme do mäkka.
- 4
NÁŠ TIP: Plátky mäsa pri naklepávaní prikryte potravinárskou fóliou. Nielen že sa neušpiníte, ale mäso dokážete naklepať na tenko, aby ste ho potom ľahšie zavinuli do rolky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu