Grilované morčacie rolky so slivkami

Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
Grilované morčacie rolky so slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

8  ks, tenké
8 plátkov
1 ks
3-4 ks
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme. Jednu stranu každého plátku tenko natrieme horčicou.

  2. 2

    Slaninu rozrežeme na dve časti a položíme ju na horčicou potreté mäso. Pridáme sušené slivky. Zavinieme do roliek, ktoré zopneme ihlou na mäso alebo špáradlami.

  3. 3

    Rolky potrieme olivovým olejom a podľa hrúbky ich 15 až 20 minút grilujeme. Servírujeme s cuketovo– zemiakovým špízom – napoly uvarené zemiaky, cuketu, cibuľu okoreníme, osolíme a ugrilujeme do mäkka.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Plátky mäsa pri naklepávaní prikryte potravinárskou fóliou. Nielen že sa neušpiníte, ale mäso dokážete naklepať na tenko, aby ste ho potom ľahšie zavinuli do rolky.

Diskusia k receptu

elisticka
to musí byť pochúťka aj so slivkami vyzerá to výborne!!!musím vyskúšať :-)
celka
Škoda, že restaurace H"ansel není také v Karviné, nemusela bych to vařit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia