Foto: diabambulka
Výborný, chutný a na prípravu nenáročný spôsob využitia tekvice :-)
6
porcií
porcií
15-20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1 balík / 250g / |
|
500 g |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 lyžička |
|
75 ml |
|
|
|
|
|
|
|
150 g |
|
150 g strúhaný |
|
150 g alebo slaninka / nemusí byť / |
|
Postup
-
1
Cestovinu uvaríme do mäkka-5 minút pred koncom varenia pridáme očistenú na kocky nakrájanú tekvicu a dovaríme spolu. Scedíme a vysypeme do misky. Pripravíme omáčku. Omáčka : Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme na kocky nakrájané údené mäsko, lúpané a nakrájané paradajky, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a vodu. Dusíme 10 minút. Následne hotovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami s tekvicou. Cestovinky preložíme do zapekacej misky, alebo na plech. Posypeme syrom, prípadne nakrájanou šunkou, alebo slaninkou a zapekáme 15-20 minút.
-
2
Dobrú chuť :-)))
Diskusia k receptu