Rýchla sviečková na smotane

xenik - fotkaxenik, 4. augusta 2013
Rýchla sviečková na smotane
Foto: xenik

Suroviny

podľa potreby (jelenie)




Postup

  1. 1

    nastruhame si korenovu zeleninu /mrkva, petrzlen, zeler/, orestujeme ju na cibulke s olejom /osolena s troskou cukru/, dame v hrnci na stranu a orestujeme na oleji platky masa z oboch stran, pridame korenie, rascu, majoranku a bobkovy list

    Rýchla sviečková na smotane - obrázok 1
  2. 2

    po orestovani masa, dame na vch orestovanu zeleninu, pridame kocku natural bujonu a podlejeme vodou, aby bolo maso zaliate

  3. 3

    ked je maso makke, zmiesame slahackovu a kyslu smotanu v pomere 1:1 /mnozstvo podla potreby a mnozstva masa/ Priviest k varu, pripadne dochutit solou /worchestrom/ nakoniec nasekat petrzlenovu vnat :-) dobru chut nastruhana korenova zelenina sa krasne rozvari a ostanu malicke kusky, ktore my mame v svieckovej radi /samozrejme kto ma rad, moze omacku rozmixovat/

Diskusia k receptu

luss44
aj u nás bola dnes sviečková na obed, celý týždeň som si na ňu robila chute... len ja udusenú zeleninu rozmixujem a potom zahustím šlahač.smotanou
piskotka
Asi když narychlo,tak bez ničeho,ale znám ženy které do "svíčkové"koření nedávají,mě by s takovou svíčkovou doma hnali.
waocipa
všetke dochucovadla obsahuje bujón tak asi nie treba žiadne iné korenie aspoň si to myslím
xenik
presne tak, je to o nazore :-) jedine co tam asi chyba /ze som nejako pozabudla/ je cierne korenie :-)
jerica
@xenix Nuž , že rýchlo, neviem, samé a rýchlo to nenaskáče do hrnca, u nás bez múky a bujónu, ani petržlen , stačí vývar z toho mäska čo sa v zelenine dusí. Dochutím citrónovou šťavou.
Samozrejme je to tvoj recept, určite to nemôže byť zlé, len som napísala ako to robím ja:-) Vážim si to, že si to tu pridala :-)
xenik
@jerica ja pouzivam muku aj to len lyžicku tu do svieckovej, inak vobec, ani do gulasov, perkeltov a podobne a ak bujon tak jedine natural bez glutamanu :-) ale samozrejme kazdy vari po svojom
xenik
a co sa tyka masa, ktore som tu pouzila tak to bola jelenina :-)
jerica
Tak s takým mäskom to musela byť paráda :-) ono to s tou múkou je pre niekoho pravidlo, napr. mám priateľku čo do segedínu dáva aj múku, čo ja nedávam.
xenik
ani ja nedavam muku do segedinu, len slahacku a asmmotanu a teda tak fajne, aby bol kremovy lahodny mnam :-)