Bravčová panenka s fazuľkami a hubami
Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, potom pridáme ochutené...
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Zemiakove placky s mäskom a pečienkou ala Ivka
Myslím , že tento recept poznajú všetci, ja ho robím takto... :-)
Rybacie fašírky so šalátom z červenej repy
Momentálne mám červeno repové obdobie, preto najprv bol šalát a potom som rozmýšľala čo k tomu......
Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...
Tortilla plnená kuracím mäsom a hranolkami
Môj osvedčený recept na tortilly. Šalátový list, kuracie mäsko, zelenina a hranolky, dokonalý...
Utopenci ako ich robím ja
Veľa rokov sme bývali v Južných Čechách a tam som sa naučila jesť utopence, ktoré bývali v...
Restovaná kuracia pečeň s paradajkovým pyré
Je to rýchle, chutné a variabilné jedlo. Môže sa jesť k ryži, k na...
Šťavnaté kuracie plátky na cesnaku s grill horčicou
Kuracinka je vďačné mäsko! Mám ju veľmi rada na akýkoĺvek spôsob. Tentokrát som nevedela čo urobím...
Nachos - tak trochu po slovensky :-)
Túto pochúťku som síce nemala možnosť ochutnať priamo v Mexiku, ale výborne chutila aj v USA,...
Ovarová polievka
Vývar z hláv a vnútorností precedíme, krúpy prepláchneme a uvaríme do mäkka vo vývare.
Zbojnícke bravčové plátky
Vykostený bôčik nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, opečieme po oboch stranách na...
Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou
Panenku som umyl a očistil od blán. Potom som ju nakrájal na medailóniky, ktoré som...
Bravčové mäso pod kopcom
Tento recept patrí do babičkinej krabičky. V recepte som použila suroviny bežne dostupné a preto sme to...
Svadobný perkelt
Tento recept mi dala staršia pani, ktorá chodila v minulosti variť na svadby. Ja som...
Ryby - hoky v cestíčku
Ryby sú vraj zdravé a tak ich pripravujem veľmi často a dnes som skúsila prvý krát aj...
Krevety v kokosovej omáčke
Zohrejeme v panvici ghí a popražíme na ňom nakrájanú cibuľu, domäkka.
Domáci králik na smotane s brusnicami
Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť...
Vyprážaný bravčový rezeň so zemiakovým šalátom
Nuž čo k tomuto jedlu dodať... Zrejme ho každý obľubuje. Je to tak aj u nás....
Rebierka na pive - Pieczone żeberko podlane piwem
počet strávníků: 1 - nedám, sám mám málo
Karí kura s ananásom a pórom
Výborné, rýchle a veľmi chutné jedlo... vôbec sa nebojte kombinácie mäska s ananásom, je...
Jednohubky z tortilly
Veľmi rýchle pohostenie, ak nás návšteva prekvapí, alebo aj nenáročná večera.
Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...
Tuniakové fašírky
Všetky suroviny si zmiešame a necháme odstáť 30 min. na chladnom mieste.
Zeleninový šalát s tuniakom
Dnes sa vám nechce variť? Žiadny problém. S týmto chutným a nutrične bohatým šalátom, ktorý...
Rozplývajúce sa mäsko
Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah...