Kuracie prsia v pikantnej marináde
Je to jednoduché, rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.
5
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
|
|
Na marinádu: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
4 strúčiky (strúhaný) |
|
Na šalát: | |
1 ks |
|
5 - 6 ks (malé) |
|
1 -2 ks |
|
5 ks |
|
100 g (kukurička) |
|
1/2 KL |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a osolíme. Dáme do nádoby. Suroviny na marinádu zmiešame a pridáme k mäsu. Spolu to premiešame a odložíme do chladu na chvíľu, no môže to aj deň postáť, bude to chutnejšie.
-
2
V deň prípravy mäsa si urobíme šalát. Suroviny naň krájame na tenké plátky. Všetko zmiešame a necháme postáť.
-
3
Mäso opečieme na panvici - sprudka asi 5 - 6 minút. Mäso sa musí opiecť nie dusiť. Potom už len dáme prílohu na tanier, v našom prípade ryžu. Na ňu mäso a šalát. Najlepšie je to teplé, tak mäsa opečieme, len koľko, koľko zjeme.
Tiež kuracie prsia:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Včera jsem koment pod tento recept psala, teď ho nevidím, hmm
Už včera jsem na fotu obdivovala šalát, robil si z redkoviek? Príde mi, že Varecha fúzovala so Star Trekom, možno príde aj Spok...
Odvolávám Spoka aj Star Trek, bo už vím - hlavnú fotku si mi pridal včera do komentu v diskussi Co dnes vaříte? Jsem to hlava děravá!
Vďaka za koment. Veď sme to aj hneď všetko zjedli. Je to taká mala zmena s kuracím mäsom.