Kuracie prsia v pikantnej marináde
Foto: kvakac
Je to jednoduché, rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.
5
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
|
|
Na marinádu: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
4 strúčiky (strúhaný) |
|
Na šalát: | |
1 ks |
|
5 - 6 ks (malé) |
|
1 -2 ks |
|
5 ks |
|
100 g (kukurička) |
|
1/2 KL |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a osolíme. Dáme do nádoby. Suroviny na marinádu zmiešame a pridáme k mäsu. Spolu to premiešame a odložíme do chladu na chvíľu, no môže to aj deň postáť, bude to chutnejšie.
-
2
V deň prípravy mäsa si urobíme šalát. Suroviny naň krájame na tenké plátky. Všetko zmiešame a necháme postáť.
-
3
Mäso opečieme na panvici - sprudka asi 5 - 6 minút. Mäso sa musí opiecť nie dusiť. Potom už len dáme prílohu na tanier, v našom prípade ryžu. Na ňu mäso a šalát. Najlepšie je to teplé, tak mäsa opečieme, len koľko, koľko zjeme.
Včera jsem koment pod tento recept psala, teď ho nevidím, hmm
Už včera jsem na fotu obdivovala šalát, robil si z redkoviek? Príde mi, že Varecha fúzovala so Star Trekom, možno príde aj Spok...
Odvolávám Spoka aj Star Trek, bo už vím - hlavnú fotku si mi pridal včera do komentu v diskussi Co dnes vaříte? Jsem to hlava děravá!
Vďaka za koment. Veď sme to aj hneď všetko zjedli. Je to taká mala zmena s kuracím mäsom.