Marinované kuracie prsia
Marinované kuracie prsia

Kuracie prsia v pikantnej marináde

kvakac - fotkakvakac, 8. októbra 2019
Kuracie prsia v pikantnej marináde
Foto: kvakac

Je to jednoduché, rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.

5
porcií
5 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Na marinádu:
1 PL
1 PL
1 PL
1 KL
2 ks
100 ml
4 strúčiky (strúhaný)
Na šalát:
1 ks
5 - 6 ks (malé)
1 -2 ks
5 ks
100 g (kukurička)
1/2 KL
1 strúčik
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a osolíme. Dáme do nádoby. Suroviny na marinádu zmiešame a pridáme k mäsu. Spolu to premiešame a odložíme do chladu na chvíľu, no môže to aj deň postáť, bude to chutnejšie.

    Kuracie prsia v pikantnej marináde - obrázok 1
  2. 2

    V deň prípravy mäsa si urobíme šalát. Suroviny naň krájame na tenké plátky. Všetko zmiešame a necháme postáť.

    Kuracie prsia v pikantnej marináde - obrázok 2
  3. 3

    Mäso opečieme na panvici - sprudka asi 5 - 6 minút. Mäso sa musí opiecť nie dusiť. Potom už len dáme prílohu na tanier, v našom prípade ryžu. Na ňu mäso a šalát. Najlepšie je to teplé, tak mäsa opečieme, len koľko, koľko zjeme.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@kvakac (8.10.2019 10:03)
Odvolávám Spoka aj Star Trek, bo už vím - hlavnú fotku si mi pridal včera do komentu v diskussi Co dnes vaříte? Jsem to hlava děravá!

Pridaj komentár k receptu: