Foto: bubaya
Toto je pizza, za ktorú prosím bohov talianskej kuchyne o odpustenie. Ale všetkým strašne chutí a ja ju musím vždy robiť, keď prídu hostia. Zobraziť celý popisToto je pizza, za ktorú prosím bohov talianskej kuchyne o odpustenie. Ale všetkým strašne chutí a ja ju musím vždy robiť, keď prídu hostia. Hlavnou surovinou je arabský chlieb, to sú také tie tenké placky z chlebového cesta, čo sa predávajú v každých potravinách. Taliansky šéfkuchár by mi zlomil obe ruky, ale počítam potichu s tým, že taliansky šéfkuchár nevie po slovensky.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nastrúham veľa syru na hrubom strúhadle. Dám, aký je momentálne v chladničke, dobre je, ak je mozarella, pekne sa roztečie. Očistím cesnak, roztlačím nožom, zmiešam s olivovým olejom. Nakrájam salámu - štipľavú, paprikovú, prípadne šunku, šampiňóny. Dám rozohriať rúru na 200° C.
-
2
Na plech položím po 2 ks arabského chleba. Potriem pasírovanými paradajkami, pokvapkám olejom s cesnakom, posypem trochou syra, pridám oregáno podľa chuti. Ak robím pre milovníkov pikatného, pridám trochu feferónkovej pasty. Poukladám šampiňóny.....
-
3
...alebo šunku a pikantnú salámu......olivy, tuniaka, artičoky, cibuľu......podľa výberu v chladničke....
-
4
....a všetko to ešte hojne posypem syrom, čerstvým mletým korením, oreganom. Nedávam nič, čo potrebuje dlhšiu tepelnú úpravu - surové šampióny, papriku, paradajky....neprepiekli by sa.
-
5
Vložím do vyhriatej rúry a nechám piecť 6 - 7 minút, aby sa roztopil syr, prípadne zapiekol do zlatista - podľa chuti.
Ja som vcera robila Spaghetti alla Bolognese,ze vraj najpravejsie z najpravejsich,ale nemala som odvahu ich tu dat.:-)))Nie ze by som sa bala kritiky,ale naco sa hadat,ze?:-)lebo taliansky kuchar tvrdil,ze biele vino tam ide, jedna kamoska z talianska,ze cervene a v talianskej kucharke,ze ziadne.:-DDD
A @marianne69 , hoď sem aj ty tie špagety, naber odvahu.
má recepty na rôzne placky, ešte som nerobila, ale jeho recepty sa mi už na pohľad páčia, treba vyskúšať
varecha.pravda.sk/recepty/rychla-pide-skoropizza/19771-re...
Ja som ho ešte nikdy nekupovala.