Pizza blesková - nech mi Taliani prepáčia

bubaya - fotkabubaya, 19. januára 2012 0:20
Ďalšie recepty »
Pizza blesková - nech mi Taliani prepáčiaFoto: bubaya

Toto je pizza, za ktorú prosím bohov talianskej kuchyne o odpustenie. Ale všetkým strašne chutí a ja ju musím vždy robiť, keď prídu hostia. Hlavnou surovinou je arabský chlieb, to sú také tie tenké placky z chlebového cesta, čo sa predávajú v každých potravinách. Taliansky šéfkuchár by mi zlomil obe ruky, ale počítam potichu s tým, že taliansky šéfkuchár nevie po slovensky.

2 - 3
porcie
20 min
príprava
6 - 7 min
na 200 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Nastrúham veľa syru na hrubom strúhadle. Dám, aký je momentálne v chladničke, dobre je, ak je mozarella, pekne sa roztečie. Očistím cesnak, roztlačím nožom, zmiešam s olivovým olejom. Nakrájam salámu - štipľavú, paprikovú, prípadne šunku, šampiňóny. Dám rozohriať rúru na 200° C.

    Pizza blesková - nech mi Taliani prepáčia - obrázok 1
  2. 2

    Na plech položím po 2 ks arabského chleba. Potriem pasírovanými paradajkami, pokvapkám olejom s cesnakom, posypem trochou syra, pridám oregáno podľa chuti. Ak robím pre milovníkov pikatného, pridám trochu feferónkovej pasty. Poukladám šampiňóny.....

    Pizza blesková - nech mi Taliani prepáčia - obrázok 2
  3. 3

    ...alebo šunku a pikantnú salámu......olivy, tuniaka, artičoky, cibuľu......podľa výberu v chladničke....

    Pizza blesková - nech mi Taliani prepáčia - obrázok 3
  4. 4

    ....a všetko to ešte hojne posypem syrom, čerstvým mletým korením, oreganom. Nedávam nič, čo potrebuje dlhšiu tepelnú úpravu - surové šampióny, papriku, paradajky....neprepiekli by sa.

    Pizza blesková - nech mi Taliani prepáčia - obrázok 4
  5. 5

    Vložím do vyhriatej rúry a nechám piecť 6 - 7 minút, aby sa roztopil syr, prípadne zapiekol do zlatista - podľa chuti.

    Pizza blesková - nech mi Taliani prepáčia - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist