Foto: gordonko
BRAMBORÁK sa unás robí iba samotný ,alebo ako príloha k hubovej polievke ( bramboračke ) no niekde som Zobraziť celý popisBRAMBORÁK sa unás robí iba samotný ,alebo ako príloha k hubovej polievke ( bramboračke ) no niekde som očul , že sa dá aj plniť kuracou pečienkou ...tak som to vyskúšal
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
nasrouháme si zemiaky ,pridáme vajíčla a osolíme
-
2
pridáme drcený kmín , pepř , majoránku a prelisovaný cesnak - veľa cesnaku (ja ho lúbim )
-
3
nakoniec pridáme hladkú múku a vymiešame cesto z ktorého robíme na olleji či masti placky ..... niekedy zlievam vodu z nastrúhaných brambor a pri pridávaní múky prilievam mlieko podla potreby
-
4
PLNKU si spravíme tak, že si speníme cibulku do sklovita, pridáme očistené kuracie pečienky , trochu čierného korenia a podusíme - kej je hotová môžme ju osoliť
-
5
bramborák si opečieme z oboch strán , do polovičkky si naložíme kur. pečienky a placku preložíme a máme hotovo ..bohužial plnený bramborák s fotkou na taniery sa NESTIHOL spraviť , lebo sa strácal okamžite po vyložení z panvice .... neviem ,asi ho hádzali psovi DOBRÚ CHUŤ
bezva chuť ten bramborák + pečienka..
si ty chlapec tvorivý
v tej kuchyni stváraš divy..:-))
priam zázraky na počkanie-
od včera k nám božská vôňa tvojho jedla vanie..:-)))
spravte ,,placiek,, na hektáre
najedzte sa do sýtosti
nechte trochu tej @radost i
@mataliptak @soncya @rolfynka
@denyany @marijanka712 @rela