Židovské morčacie stehno na horčici a majoráne fotorecept
Foto: pusta
Vybrala som na nedeľu jeden zo svojich osvedčených receptov židovskej kuchyne, morčacie stehno husto našpikované cesnakom, potreté dijonskou horčicou, okorenené majoránkou a čiernym Zobraziť celý popisVybrala som na nedeľu jeden zo svojich osvedčených receptov židovskej kuchyne, morčacie stehno husto našpikované cesnakom, potreté dijonskou horčicou, okorenené majoránkou a čiernym korením, čím sa mäsko výborne ochutí a pomalým pečením v husacej masti mäsíčko je šťavnaté, mäkkučké, priam sa rozplýva na jazyku, oddeľuje sa samo od kosti, pričom kožička je krásne vypečená pekne do chrumkava.
porcie
príprava
na 250/200 °C
Postup
-
1
Morčacie stehno som umyla, osušila, pomocou ostrého noža som začala špikovať klinkami cesnaku,...
-
2
...kým nebolo celé stehno husto našpikované cesnakom,...
-
3
...osolila som ho, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
-
4
...hojne som ho potrela dijonskou horčicou, ktorá mu dodá ľahkú pikantnú chuť,...
-
5
...do pekáčika som dala husaciu masť, dobre som ju rozpálila,...
-
6
...vložila som piecť pripravené morčacie stehno,...
-
7
..sprudka som ho opiekla z jednej...
-
8
...i z druhej strany asi 5 minút z každej strany...
-
9
...posypala majoránkou, podliala horúcou vodou,...
-
10
...prikryté pokrievkou som piekla morčacie stehno z jednej strany 25 minút pri teplote 250 stupňov C,...
-
11
...stehno som otočila a piekla som ho prikryté pri tejto teplote ešte 25 minút,...
-
12
...znížila som teplotu na 200 stupňov C a piekla som stále zakryté ešte 110 minút, v polovici tejto doby som stehno otočila, piekla som ho za občasného prelievania výpekom do mäkka, až sa mäsko začalo oddeľovať od kosti,...
-
13
...do výpeku som vložila očistené umyté pokrájané nové zemiaky...
-
14
...a upiekla do mäkka, na povrchu boli chrumkavé a vo vnútri šťavnaté a zamatové.
-
15
Upečené morčacie stehno som podávala s novými zemiakmi pečenými v husacej masti,...
-
16
...týmto pomalým spôsobom upečené morčacie stehno má na povrchu krásne vypečenú chrumkavú kožičku, pod ňou šťavnaté mäkkučké mäsíčko, ktoré sa oddeľuje od kosti, priam sa rozplýva v puse. je ochutené koreninami a ľahko pikantné po dijonskej horčici a voňavé po cesnaku, ide o veľmi chutnú, jednoduchú a pohodlnú prípravu, stehno bolo dosť veľké, bohate postačilo pre nás dvoch doma.
To jete z jedného taniera - takto servírované ? Ešte som to nevidela ☺
ale na 9.rocnu gazdinu 5 *.
aj taksa dá piecť ako ty píšeš, ked už musíš tak piecť zo zdravotných dôvodov, veľmi múdro robíš, tam je čerstvé maslo do hotového jedla absolútne na mieste, napr. pri žlčníkových, šetriacich a iných diétach.
dakujem ti za pochvalu receptu.
!!! Zaujímavé !!!
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu.