Arabská špecialita - mahshi fotorecept

mimi207 - fotkamimi207, 13. júla 2010
Arabská špecialita - mahshi (fotorecept)
Foto: mimi207

Plnené cukety a hroznové listy.Je to môj prvý recept na vareche a dúfam sa vám to bude páčiť.Je to vynikajúce jedlo ked ho robievam tak to vždy jeme aj na raňajky,obed aj večeru dokedy sa to všetko nestratí v našich bruškách.Odporúčam každému vyskúšať!!!

60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
10 ks
1  flaša
3 hrnčekov
1 ks
2 ks
2 PL
2 PL
1 PL
1 čl
2 PL
5 ks
podľa chuti
1
asi polovičku kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cukety si umyjeme odrežeme špičku a odkrojíme z vrchu jedno asi pol cm koliesko a vydlabeme vnútro.Ryžu si namočíme do vody.

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame si suroviny: pomleté mäso,namočenú a umytú ryžu,olivový olej,dva pretlačené strúčiky cesnaku,očistené a nadrobno nakrájané rajčiny,nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať,koreniny,soľ

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    všetko spolu premiešame potom si dáme napariť alebo trošku povariť hroznové listy aby zmäkli a dalo sa s nimi dobre pracovať.potom zmesou plníme cukety nie až po samí vrch musí biť asi 1cm od vrchu potom dáme do vnútra koliesko cukiny ako taký klobúčik.

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na spodok hrnca si dáme asi dva hroznové listy a umyté kuracie krídelká podla veľkosti hrnca a na to do špicu poukladáme naplnené cukety.

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom plníme hroznové listy.Rozprestreme si hroznový list a dáme naň asi za 1PL zmesi

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    založíme okraje a stáčame a ukladáme do piramídy dole 3ks a na to 2ks potom obmotáme niťou

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 9

    Takéto balíčky poukladáme do hrnca na cukety

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    Zarobíme si 2PL pretlaku s vodou a nakrájame na koliska do toho cesnak trošku osolíme podla chuti a pretlaku a nalejeme do hrnca

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    zakrijeme tanierom a zaťažíme miskou s vodou.necháme variť takú hodinku potom skontrolujem či to je dobre uvarené ak ano cukety a piramídy vyberieme a polievku dame do polievkovej misy aj s kuriatkom.môžeme k tomu pridávať aj jogurt do ktorého prelisujeme cesnak a dame trošku sušenej mäty a zamiešame.prajem dobrú chuť!

    Arabská špecialita - mahshi (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    PS: môžete plniť aj baklažány,papriku,kapustné listy....

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Arabská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
aj toto mam velmi rada. Tu si kupujem v pohari sterilizovane vinne listy a su velmi dobre tiez.
@honestka Dakujem si zlata ze si mi napiala komentar.Aj ja najviac jem tie hroznove listy je to uzasne a este k tomu ten jogurt bomba:)
Super inšpirácia, ukladám. :-)