Cestoviny s morčacím mäsom
Cestoviny s morčacím mäsom

Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami

siuuu - fotkasiuuu, 28. decembra 2019
Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami
Foto: siuuu

Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám. Dnes bola chuť na cestoviny - tak som zvolila tento jednoduchý recept s Zobraziť celý popisPo sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám. Dnes bola chuť na cestoviny - tak som zvolila tento jednoduchý recept s morčacím mäsom a paradajkovou omáčkou z posledných paradajok zo záhrady dozretých za oknom, ktoré už vzhľadovo neboli nič moc, ale do omáčky boli akurát.

4
porcie
10 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (podľa chuti)
400 g (príp. kuracie)
4-5 plátkov (prosciutto crudo)
6 ks veľké
40 g (alebo iný syr)
podľa chuti (bazalka, tymián, oregano)
štipka
podľa potreby
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus (al dente), alebo podľa chuti. Mäso orestujeme na panvici s kvapkou oleja alebo dietári na suchej panvici s nepriľnavým povrchom. Keď sa zo všetkých strán zatiahne, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka - dĺžka dusenia závisí od veľkosti kúskov.

  2. 2

    Paradajky ošúpeme (nakrojíme do kríža a na chvíľu ponoríme do vriacej vody, vyberieme, dáme do studenej vody a šupka pôjde pekne dolu), pokrájame, rozmixujeme a prepasírujeme. Mimo sezóny použijeme pasírované paradajky alebo krájané konzervované paradajky - množstvo podľa chuti.

  3. 3

    Sušenú šunku pokrájame na malé kúsky a na suchej panvici prípadne na panvici s kvapkou oleja chvíľočku opekáme. Pridáme prepasírované paradajky, časť posekaných byliniek, štipku soli a necháme odpariť prebytočnú vodu (mne to trvalo asi 5 minút, ale záleží to od toho aké vodnaté boli paradajky) - jednoducho redukujte dovtedy, kým sa vám nebude zdať konzistencia taká akurát - pri sterilizovaných paradajkách to bude trvať zrejme kratšie, zvyknú byť hustejšie ako čerstvé paradajky.

  4. 4

    Do šunkovo-paradajkovej zmesi pridáme udusené mäso, uvarené a scedené cestoviny, zvyšok byliniek, premiešame a podávame posypané syrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu