Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Foto: podravka
Farebné rizoto s paprikou, cuketou a morčacím mäsom je tým pravým osviežením nielen v lete.
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Morčacie mäso nakrájame na kocky, dochutíme soľou, korením a necháme chvíľu postáť.
- 2
Cibuľku nakrájame na krúžky a papriku s cuketou na kocky.
- 3
Bujónové kocky vložíme do 1 l vriacej vody a varíme 3 minúty.
- 4
Morčacie mäso opečieme na polovičnom množstve masla v hlbšej a väčšej panvici.
- 5
Pridáme cibuľu, papriku a cuketu. Všetko spolu krátko osmažíme a pridáme Lagris ryžu arborio.
- 6
Ryžu podlievame bujónovým vývarom a varíme na miernom ohni.
- 7
Keď je ryža uvarená "al dente", zamiešame do nej zvyšné maslo. Posypeme parmezánom, petržlenovou vňaťou a podávame.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu