Morčacia roláda

jojkanr - bez fotkyjojkanr, 12. októbra 2011
Morčacia roláda
Foto: jojkanr

Na nedeľný obed napr :)

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
2 ks celé
50 g
10 plátkov
5 plátkov




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: vrecko na pečenie. Morčacie prsia rozrežeme a rozklepeme, osolíme okoreníme, natrieme horčicou.

    Morčacia roláda - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si urobíme praženicu z vajíčok a hrášku, osolíme okoreníme, pridáme na mäso.

    Morčacia roláda - obrázok 2
  3. 3

    Zvinieme do rolády, poukladáme slaninku a dáme do vrecka na pečenie. Po upečení nakrájame na plátky.

    Morčacia roláda - obrázok 3

Diskusia k receptu

sany11
mnam jak dobre to vyzera,to musi byt strasne dobre.
letisia
@Jojkanr dopíš do postupu, že si dala pod praženicu šunku, v surovinách ju máš, aj na fotke, v postupe ti to vypadlo. A ja určite vyskúšam.
bogar
a ten vypek alebo omacka na hlavnej foto je skde ak sa smiem opytat ?
1zdenko
Otazka..? To si dala v tom vrecku piect do truby? Alebo varit do vody? Co je to za vrecko? Nejaky mikroten? Dakujem za odpoved
medulienka122
dostať to tam, kde majú aj papier na pečenie, buď sú to vrecká, ale najnovšie kupujem tzv."rukáv"- odstrihneš si koľko chceš, vojde sa tam aj celé kura, na koncoch sa zafixujú pridanými klipsami, ale môže sa aj hocijakým špagátikom. Mäso je krásne upečené, šťava je nevytečená a pekáč nepoškvrnený...:-)
amia
takto pripravené rolády máme veľmi radi. tiež používam na pečenie masa tzv.vrecko na pečenie, tesne pred dopečením ho otvorím a nechám masko pripiecť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia