Galantína

murinova - fotkamurinova, 10. apríla 2012
Galantína
Foto: murinova

Tento recept mňa naučila moja dcéra, ktora si ho skušala doma počas študia na hotelovej akademi.Mám ho veľmi rada nakoľko táto roladka sa da Zobraziť celý popisTento recept mňa naučila moja dcéra, ktora si ho skušala doma počas študia na hotelovej akademi.Mám ho veľmi rada nakoľko táto roladka sa da konzumovať nelen na teplo ale aj za studena. Da sa pripravit aj deň vopred a plnka a taktiež priloha sa môže voliť podľa chuťi.

10
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 väčšie
2-3
 mraz alebo steriliz.
 červená
200 g
200 g
1 mala
100  g varená
2  PL lyžice na potretie
1/2 podusena na pare




Postup

  1. 1

    umyté kurča narež na chrbte

    Galantína - obrázok 1
  2. 2

    odrež krideľka ale iba vrchnu časť

    Galantína - obrázok 2
  3. 3

    výber kosti stehenné aj s kridelok

    Galantína - obrázok 3
  4. 4

    po vykosteni uprav a narež mäsko tak aby vznikla rovnomerne hruba plocha , vyklep , osoľ, okoreň ml.čierným korenim, natri horčicou len jemné

    Galantína - obrázok 4
  5. 6

    na panvici na rozpalenom oleji orestuj malu cibulku a pridaj zvyšne igrediencie a podus len chvilku , pridaj rozšlahané vajička a nechaj iba aby sa zrazili a celu plnku nechaj vychladnuť, ked daš hrašok netreba brokolicu alebo opačne

    Galantína - obrázok 6
  6. 7

    na plát mäsa natri horčicu, ulož šunku, na to platky syra a rozotri rovnomerne plnku, kroru ste tiež trošku dochutili soľou resp.vegetou a ml. korením

    Galantína - obrázok 7
  7. 8

    Plát zroluj ako roladu

    Galantína - obrázok 8
  8. 9

    previaž špagatom daj na pekač, podlej trochou vody alebo vývaru , zakryj a daj dusiť cca 1 hod. na 180 st.C

    Galantína - obrázok 9
  9. 10

    po 3/ 4 hod. odokryj a podlej vypekom aby vznikla ružová krustička a dopec

    Galantína - obrázok 10
  10. 11

    narež šikmo na hrubšie plátky a podavaj

    Galantína - obrázok 11
  11. 12

    Naserviruj na tanier alebo misu , podlej vypekom a dobru chuť

Diskusia k receptu

zuzuu10
Krása! Vďaka za inšpiráciu, máte galantínku takú peknú, že už rozmýšľam, na akú príležitosť ju skúsim :) Obávam sa, že to vykostenie mi nepôjde tak hladko, no ak bude treba, nejako kuriatko-chúďatko zaplátam ;)
marijanka712
krásne popísaný recept, školenie vykosťovania -ktoré som aj ja robila aviem , že nie je to celkom jednoduché najmä ked nechceš ho prerezať , ale dá sa s tým potrápiť , tvoja galatíka sa vydarila a tiež plnka je zaujímavy ukladám zíde sa na studené misy...
mariaklara
Krásna robota, priznám sa, že som to ešte nikdy neodkosťovala, neviem ako na to.
medovnicek
perfektný postup, perfektný postup, len sa bojím toho vykosťovania kurčaťa
murinova
Diky, vôbec sa toho nebojte je to jednoduche, ked sa do toho pustite presvedčite sa že to vôbec neni žiadne umenie, proste postači ostrý nôž a mäso samo pôjde od kosti,neni sa čoho obavať
evelyna
Dnes som skúsila vykostiť 2 kurence,keďže sa nevošli do mraziaka,tak

zajtra naplním a dúfam že sa podaria
evelyna
Rolady upečené,pochválené,vďaka za recepty čo sú tu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia