
Zapekaná brokolica s čapičkou
Uvaríme si zemiaky v šupke. Brokolicu naparíme, alebo varíme 5 min. , aby nebola rozvarená....

Losos šalát s potočnicou
Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný...

Jarná detox polievka zo stonkového zeleru
Zeler umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca, v ktorom máme rozohriaty olej. Vňať si...

Holubinková polévka se zelenými fazulkami
Skvělá chuť holubinek a z nich výborná polévka z mojí kuchyně. Množství surovin je pouze orientační...

Polévka z červených paprik
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, nakrájené papriky a brambory. Osolíme a...

Mrkvový krém s píniovými orieškami a makovým olejom
Makový olej sa výborne dopĺňa s mrkvou, aj čerstvou. Má vysoký obsah vápnika a horčíka,...

Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme...

Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...

Lahodný koláč s paradajkami
Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...

Špargľové obdĺžničky
Vždy som sa špargli vyhýbala, lebo som nevedela ako na ňu. Vďaka tomuto receptu si...

Cestoviny na zeleno
Mám rada cestoviny na akýkoľvek spôsob, preto inšpirácia aj pre ostatných :-)

Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...

Hnedá ryža s quinoou, hubami a cuketou
Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept, spozornite! Tento recept na hnedú ryžu s quinoou, šampiňónmi...

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu
Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi....

Prekladané zemiaky
Nakrájame si zemiaky na krúžky. Rajčiny, papriku a cibuľu na kolečká. Na pekáč si dáme trochu oleja...

Teplý cuketový šalát s fetou
Jednoduchý a veľmi chutný. Na letné obedy či večere, keď už neviete čo s cuketou....

Šalát Pochúťka
Tento môj recept pochádza z hodne dávnejšieho obdobia, preto k nemu nedokladám ilustračné foto. Je...

Kou Kou (kju kju)
Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....

Cuketové taštičky s domácou omáčkou
Cuketu očistíme a nakrájame na hrubé kolieska. Každé koliesko narežeme a naplníme plátkom mozzarelly a šunky....

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi
Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

Kapustový puding s cestovinou
Očistenú, umytú, na tenké rezančeky nakrájanú kapustu urestujeme na spenenej cibuli. Pridáme soľ, ...

Zelená špargľa s citrónovým žĺtkom
Na prípravu potrebujeme žĺtok z vajíčka uvareného natvrdo. Mne ostal surový žĺtok, preto som ho...

Šalát s cviklou a pomarančom
Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Pomaranč a uvarenú cviklu nakrájame na mesiačiky.

Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní
Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo...

Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje!...

Rajčiny plnené hermelínom
Minulé leto sme mali veľmi veľa rajčin, tak sme vymýšlali všelijaké plnky a tak vzniklo aj...