Tato omacka sa da jest na 2 sposoby bud ako polievka alebo ako omacka s cestovinou...je vyborna a hlavne vhodna pre drobcov.Moje dve deturence Zobraziť celý popisTato omacka sa da jest na 2 sposoby bud ako polievka alebo ako omacka s cestovinou...je vyborna a hlavne vhodna pre drobcov.Moje dve deturence ju spraskali jedna basen :D
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL |
|
1 ks nasekaná nadrobno |
|
1 ks drveny(postruhany) |
|
75 g nakrájaná na kolieska |
|
1/2 ks nakrajana na malé kúsky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
25 g |
|
1/2 ks |
|
1/4 ks |
|
2 ks bez jadierok |
|
400 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Cibulu a cesnak opecieme na oleji asi 2min na miernom plameni(stupni) pokial nezmeknu.Pridame mrkvu a dalej smazime 4min,potom pridame papriku so sladkym zemiakom a tiez smazime 2-3min do zmeknutia.
- 2
Do zmesi pridame maslo,por a nastruhany zeler a cviklu a vsetko varime 5min.Pridame paradajky nakrajane na male kocky,pretlak,bazalku,petrzlenovu vnat,curok sol a mlete cierne korenie,zakryjeme pokrievkou a varime do zmeknutia,Zmes obcasne premiesame.
- 3
Ked je zmes alebo vsetka zeleninka mekka.Tak ju rozmixujeme ponornym mixerom do hladkej zmesy.Do tejto zmesy zamiesame natierkove maslo(Philadelphia,alebo klasicke natiekove natural maslo). Podavame bud s cestovinou a postruhanym syrom alebo len ako polievku s postruhanym syrom Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu