Rajská omáčka s neviditeľnou zeleninou

sestricka126 - fotkasestricka126, 2. novembra 2012

Tato omacka sa da jest na 2 sposoby bud ako polievka alebo ako omacka s cestovinou...je vyborna a hlavne vhodna pre drobcov.Moje dve deturence Zobraziť celý popisTato omacka sa da jest na 2 sposoby bud ako polievka alebo ako omacka s cestovinou...je vyborna a hlavne vhodna pre drobcov.Moje dve deturence ju spraskali jedna basen :D

4
porcie
10 minút
príprava
40-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 ks nasekaná nadrobno
1 ks drveny(postruhany)
75 g nakrájaná na kolieska
1/2 ks nakrajana na malé kúsky
1 ks
2 ks
25 g
1/2 ks
1/4 ks
2 ks bez jadierok
400 ml
1 PL
1 PL
 podľa chuti
50 g




Postup

  1. 1

    Cibulu a cesnak opecieme na oleji asi 2min na miernom plameni(stupni) pokial nezmeknu.Pridame mrkvu a dalej smazime 4min,potom pridame papriku so sladkym zemiakom a tiez smazime 2-3min do zmeknutia.

  2. 2

    Do zmesi pridame maslo,por a nastruhany zeler a cviklu a vsetko varime 5min.Pridame paradajky nakrajane na male kocky,pretlak,bazalku,petrzlenovu vnat,curok sol a mlete cierne korenie,zakryjeme pokrievkou a varime do zmeknutia,Zmes obcasne premiesame.

  3. 3

    Ked je zmes alebo vsetka zeleninka mekka.Tak ju rozmixujeme ponornym mixerom do hladkej zmesy.Do tejto zmesy zamiesame natierkove maslo(Philadelphia,alebo klasicke natiekove natural maslo). Podavame bud s cestovinou a postruhanym syrom alebo len ako polievku s postruhanym syrom Dobru chut!

Diskusia k receptu

tiginko
krásna metóda ako prepašovať často nie veľmi obľúbenú zeleninu do väčšinou milovanej paradajkovej polievky, alebo omáčky. Výborne!
evanaaa
Rozmýšľam, že prečo rajská a nie paradajková, no po prečítaní rcp som pochopila, že nie pre paradajky, tých tam veľa nie je, ale celkove, pridaná zeleninka vytvára raj v ústach, tak asi preto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia