Chrenová omáčka
Postup
-
1
Z oleja a múky si urobím svetlú zápražku. Zalejem domácim hovädzím vývarom a za stáleho miešania povarím 15 minút.
- 2
Pridám nastrúhaný čerstvý chren a varím ďalej. Ja som pridala ešte aj vegan sterilizovaný chren, lebo čerstvého bolo málo. Miešam, ochutím podľa svojej potreby.
- 3
Nakoniec som vliala šľahačkovú smotanu. Nechám prevariť. V prípade potreby ešte dochutím. Odstavenú omáčku rozmixujem najemno tyčovým mixérom. Kto chce, môže si omáčku precediť cez husté sitko.
- 4
Chutila fajnovo s dusenou hovädzou nožinou (z maďarského gulášu) a žemľovou knedľou.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu