
Výborná dusená červená kapusta
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.

Sterilizovaná cvikla
Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....

Medvedia cesnačka
Už je to tu... konečne vyrazili spod zeme a ja zažívam moje prvé jarné radosti. Včera...

Lasagne so špenátom, šunkou a syrom
Toto je naozaj môj recept... Je s ním trocha babračka, ale stojí za to...

Dusené sójové mäso na zelenine
Sójové mäso patrí k jedlám ktoré z času na čas zjedia u nás všetci ale najviac túto...

Karfiol so strúhankou
Recept mám od svojej mamy, je to veľmi jednoduché a rýchle jedlo. Mám ho rada,...

Môj cibuľový koláč na spôsob pissaladière
Pissaladière je cibuľový koláč z kysnutého pizzového alebo chlebového cesta s ančovičkami a čiernymi olivami, typický...

Koláč s ružičkovým kelom, so šampiňónmi a slaninou
Trochu som experimentovala a vyšiel výborný slaný koláčik.

Pohánková polievka so zeleninou
Pohanku jsem zařadila do svého jídelníčku, když mi byla zjištěna celiakie a musela jsem začít držet bezlepkovou...

Ryžová panvica s kelom a hubami
Je to rýchle a chutné jedlo také jesenné :-)

Pečené brambory se zelným salátem na řecký způsob
I takhle se dají upéct brambory, které jsem si zamilovala jako přílohu k zelnému salátu z...

Paradajkovo-tekvicová polievka
Polievka je stredne hustá, voňavá po bylinkách; sladká chuť tekvice a mierne kyslastá chuť paradajok sa...

Milánske rizoto (alebo šafranové)
Tento recept je síce na rizoto, ale jedná sa o jeho jednoduchšiu obdobu a nakoľko má...

Tabouleh
Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom. Ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava...

Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....

Baklažánová nátierka
Baklažán vcelku popicháme vidličkou, položíme ho nad rozpálený gril (resp. otvorený oheň). Opečieme ho...

Tatarák z avokáda
Tento recept je náš obľúbený a ked kúpim avokádo, tak po jeho dozretí si takýto bezmäsitý...

Ravioli alla puttanesca
Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho...
Prívarok zo šťaveľa (šóškový prívarok)
Niekto to pozná pod menom šťaveľ, niekto ako šóška. Tento prívarok patrí k môjmu detstvu, takto ho pripravovala moja mama....

Krémová zeleninová polievka s karí korením
Jednoduchá, rýchla a mňamková, nielen pre detičky :-)))

Crostini s hráškom a cuketou
Objednala som si uuuzasnu knihu so zeleninovymi jedlami. Zeleninova biblia pre tych, co ju maju radi. Tento...

Špenátové valčeky s lososom
Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú múku a 3 vaječné žĺtky,...

Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...

Mozzarella s grilovanou zeleninou
Mladý baklažán a cukety nakrájame na tenké plátky, zeleninu ochutíme soľou a čiernym korením a položíme...

Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou
Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.

Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky