Karfiolové karbonátky s horčicovým dresingom

Ladislav Dibala
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 15. septembra 2013
Karfiolové karbonátky s horčicovým dresingom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
4 strúčiky
2 ks
1 hrsť
2 ks
 trocha na namočenie rožkov
 na vyprážanie
Horčicový dresing:
2 ks
z 1 ks citrónu
2 ks
2 PL
150 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme domäkka v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Posekáme ho na drobné kúsky alebo roztlačíme vidličkou, nemixujeme. Do zmesi karfi olu pridáme vajíčka, na kocky nakrájané a v mlieku namočené staršie pečivo, nasekaný cesnak, najemno strúhaný parmezán a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou, čerstvo mletým korením, mletou rascou a dobre premiešame. Ak treba, prihustíme strúhankou.

  2. 2

    Mokrými rukami formujeme karbonátky, ktoré vyprážame v horúcom oleji dozlatista, alebo ich len opečieme na tenkej vrstve oleja a potom ich dopečieme v rúre asi 15 minút. Podávame s mladými lístkami rímskeho šalátu, obalenými v lahodnom horčicovom dresingu.

  3. 3

    Na dresing zmiešajte všetky suroviny ručnou metličkou alebo mixérom tak, aby mal hustejšiu konzistenciu, aby sa listy šalátu v ňom obalili a ochutili.

Diskusia k receptu

broninka
mňam, dnes vyskúšam, lebo neviem, čo s karfiolom :-) Vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia