Karfiolové karbonátky s horčicovým dresingom
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 15. septembra 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hlávka |
|
4 strúčiky |
|
2 ks |
|
1 hrsť |
|
2 ks |
|
trocha na namočenie rožkov |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
|
|
Horčicový dresing: | |
2 ks |
|
z 1 ks citrónu |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
150 ml |
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme domäkka v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Posekáme ho na drobné kúsky alebo roztlačíme vidličkou, nemixujeme. Do zmesi karfi olu pridáme vajíčka, na kocky nakrájané a v mlieku namočené staršie pečivo, nasekaný cesnak, najemno strúhaný parmezán a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou, čerstvo mletým korením, mletou rascou a dobre premiešame. Ak treba, prihustíme strúhankou.
- 2
Mokrými rukami formujeme karbonátky, ktoré vyprážame v horúcom oleji dozlatista, alebo ich len opečieme na tenkej vrstve oleja a potom ich dopečieme v rúre asi 15 minút. Podávame s mladými lístkami rímskeho šalátu, obalenými v lahodnom horčicovom dresingu.
- 3
Na dresing zmiešajte všetky suroviny ručnou metličkou alebo mixérom tak, aby mal hustejšiu konzistenciu, aby sa listy šalátu v ňom obalili a ochutili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu