Foto: daysandjoys
Polenta alebo kukuričná kaša je, ako sa hovorí, skvelý liek proti stresu, dávka energie a vitality pre náš mozog, a to vďaka dostatočne vysokému Zobraziť celý popisPolenta alebo kukuričná kaša je, ako sa hovorí, skvelý liek proti stresu, dávka energie a vitality pre náš mozog, a to vďaka dostatočne vysokému obsahu glukózy. Kukurica totiž dodáva energiu a stimuluje mozgovú činnosť, podporuje sústredenie a tiež zvyšuje odolnosť voči stresu. Vitamíny v nej (hlavne vit. B) sú dôležité pre správnu funkciu našich orgánov a metabolické procesy.
na 170 °C
Postup
-
1
Polentu si uvaríme podľa návodu na obale. Ja som do vody, v ktorej sa varila, pridala vegetu, môže sa aj bujón. Paradajky si narežeme, zalejeme horúcou vodou a chvíľu necháme postáť. Potom schladíme studenou vodou, olúpeme šupky a nakrájame na malé kocky.
- 2
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme konzervu, nakrájané paradajky a necháme prevrieť. Pridáme pretlačený cesnak a oregano, a ochutíme soľou a korením; varíme až kým paradajky nezmäknú.
- 3
Zapekaciu misu na spodok pokvapkáme olivovým olejom, a rozotrieme vrstvu kukuričnej polenty. Pridáme vrstvu fazuľovej omáčky, ktorú posypeme strúhanou nivou, zas pokračujeme polentou... Na vrch dáme plátky mozzarely a necháme zapiecť na 30 min. Nepodávame hneď po vybratí z rúry, polenta stuhne po chvíľke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu