Foto: elixir
Jednoduchá marináda, námet na kalorickejšiu večeru. Zo zeleniny je vhodné použiť baklažán, cuketu alebo papriku...
porcie
príprava
Suroviny
10 PL |
|
1 PL |
|
1 štipka |
|
0,25 ČL |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks (stonka) |
|
Okrem toho: | |
(podľa výberu) |
|
1-2 PL |
|
|
Postup
-
1
Zmiešame všetky suroviny na marinádu. Zeleninu si pred marinovaním nakrájame na plátky, obalíme ju v múke a popražíme na olivovom oleji.
- 2
Z marinády nalejeme trošku na dno misky, uložíme na ňu zeleninu, polejeme ju aj z vrchu, a necháme odpočívať 1-2 hodiny.
Toto množstvo som použila na polovicu väčšieho baklažánu, ale vystačilo by to i pre dvojnásobné množstvo.- 3
To, čo mi z marinády zostalo, som nakvapkala na do chrumkava opečené pečivo. Zeleninu som si ešte ohriala a k tomu opiekla aj trošku na drobno pokrájaných cherry paradajok. Doma nám chutilo, možno by chutilo aj vám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvoja vyzera na zahryznutie.