Marináda na zeleninu

elixir - fotkaelixir, 11. marca 2013
Marináda na zeleninu
Foto: elixir

Jednoduchá marináda, námet na kalorickejšiu večeru. Zo zeleniny je vhodné použiť baklažán, cuketu alebo papriku...

2
porcie
70+ minút
príprava

Suroviny

10 PL
1 PL
1 štipka
0,25 ČL
2 strúčiky
1 ČL
1 ČL
1 ks (stonka)
Okrem toho:
 (podľa výberu)
1-2 PL

Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny na marinádu. Zeleninu si pred marinovaním nakrájame na plátky, obalíme ju v múke a popražíme na olivovom oleji.

  2. 2

    Z marinády nalejeme trošku na dno misky, uložíme na ňu zeleninu, polejeme ju aj z vrchu, a necháme odpočívať 1-2 hodiny.

    Toto množstvo som použila na polovicu väčšieho baklažánu, ale vystačilo by to i pre dvojnásobné množstvo.

  3. 3

    To, čo mi z marinády zostalo, som nakvapkala na do chrumkava opečené pečivo. Zeleninu som si ešte ohriala a k tomu opiekla aj trošku na drobno pokrájaných cherry paradajok. Doma nám chutilo, možno by chutilo aj vám.

    Marináda na zeleninu - obrázok 3

Diskusia k receptu

manya
mám v pivnici ešte tekvicu na pečenie,skúsim s tvojou marinádou
lucylee
@elixir mas uzasne recepty, napadite a inovativne a urcite aj chutne. Neviem, ktorym skor zacat :)
medovnicek
keď v lete grilujeme, tak takto podobne zvykne pripravovať zeleninu švagriná a mne vždy veľmi chutí, vďaka za recept
iva63
robíš chute...už nech je leto...slnko...a kopec zeleninky-:)recept je výborný...ďakujem
nonna
SKVELÉ Elixír! Ja však už tradične s rastliňákom a len troškou. Ukladám do KK a posielam jar do Berlína.
lusinkab
takuto marinovanu zeleninku mam velmi rada a robim dost casto,niekedy zvyknem primiesat aj listocky certvej maty a chilli :-)
jozefj
Ta marináda je výborná.Ja dávam namiesto octu citrónovú šťavu.Už aby bola jar(čas grilovania)
afataga
tak to si pis, ze by mi chutilo, skus miesto octu dat citron, ja si dam samozrejme aj chilli :-)
elixir
Ďakujem za rady na vylepšenie aj za pekné komentáre. :) Som rada, ak to aspoň pre niektorých bolo čosi trošku nové... Určite si to zopakujem, aj s citrónovou šťavou miesto octu. A veru ani ja sa neviem dočkať leta. :) Pekný večer.
1x martau
babidka
Casto grilujem zeleninu a podavam ju ako prilohu alebo aj ako hlavne jedlo . Ale zvacsa ju pokvapkam iba s cesnakovym maslom , pripadne k nej pridam listocky bazalky a petrzlenu . Uz je nacase vyskusat aj nieco ine - myslim , ze tvoja marinada najprv mojho milovaneho trosku prekvapi- ale potom ju schvali :-)))))))
honestka
aj u nas idu taketo zeleninky a rozne surove salaty stale aj cez zimu a obmiename ako prilohy alebo s cerstvo upecenym chlebikom/pecivom/ ako hlavne jedlo s pripadnou polievkou na obed. Podobne robievam teraz aj zimnu korenovu zeleninu
Tvoja vyzera na zahryznutie.
frezia68
Práve mám baklažán na večeru a chcela som ináč pripraviť,ale bude podľa Teba.Pekný recept :-)
elixir
Ďakujem krásne, za komenty aj inšpiráciu a dúfam, že vám chutilo/bude chutiť. :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha