Foto: evusik
Sekaná je vďačné jedlo, hlavne preto, že sa dá robiť takmer zo všetkého. Ja som dnes robila takú zdravšiu verziu, zeleninovú, v parnom hrnci. Zobraziť celý popisSekaná je vďačné jedlo, hlavne preto, že sa dá robiť takmer zo všetkého. Ja som dnes robila takú zdravšiu verziu, zeleninovú, v parnom hrnci. Ale pre manžela som urobila aj pečenú v trúbe a pridala som aj šunku :-)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, uvedená gramáž je len orientačná, ja som nakoniec ešte pridala jedno vajce.... no a šunku možno vynechať :-)
-
2
Cukínu dobre umyjeme pod horúcou vodou a postrúhame na hrubo aj so šupou.
-
3
Na oleji speníme cibuľku, pridáme nadrobno pokrájané šampiňóny a podusíme. Ak použijete sterilizované šampiňóny potom tento bod vynechajte a pokrájanú cibuľu pridajte rovno k ostným surovinám.
-
4
Do misky dáme nastrúhanú cukínu, na kocky nakrájanú šunku, nastrúhaný syr, šampiňóny s cibuľkou, pretlačený cesnak, vajcia, soľ a korenie...
-
5
pridáme múku spolu s práškom do pečiva a dobre, najlepšie rukou, premiešame. Ja som nakoniec pridala ešte jedno vajce. Miesto pšeničnej celozrnej múky môžete použiť hladkú múku.
-
6
Na pracovnú dosku rozprestrieme potravinársku fóliu, do stredu navŕšime hmotu, sformujeme ju do valca a dobre uzavrieme do fólie.
-
7
Druhú časť hmoty som dala do zapekacej formy a dala som piecť do rúry na 200°C asi na 30 minút.
-
8
Sekanú vo fólii som dala spolu so zemiakmi do parného hrnca na 25 minút.
-
9
A tu je už hotová sekaná robená v pare a vzadu je upečená v rúre.
-
10
Pečenú sekanú sme mali na obed s pretlačenými zemiakmi (zemiaky v pare, maslo, mlieko roztlačené vidličkou) a so zeleninovým šalátom
-
11
sekanú v pare som nechala vo fólii vychladnúť....
-
12
a dali sme si ju na večeru, na studeno, len so zeleninovým šalátom. A na počudovanie nielen mne, ale aj môjmu mužovi táto sekaná robená v pare chutila oveľa viac ako tá pečená. Aj keď sa hovorí: Ohýbaj ma mamko... tak sa mi zdá, že ja toho môjho starého kocúra pomaličky ale isto prevychovám :-)
@rea1 určite to môžeš dať do mikroténového sáčku a uvariť vo vode...
na takýchto jedlách je najlepšie, že si tam každý dá to čo má rád a čo mu vyhovuje :-)
ďakujem za komentáre a prajem dobrú chuť a nech je tu už jar a s ňou kopec dobrej, mladej zeleninky :-)
@palokuchki ja môžem cukinu stále a teší ma, že mimo mojej záhradkarskej sezóny si ju môžem bežne kúpiť v obchode, tak vymýšľam a vždy pridám niečo iné, čo mám v chladničke, aby muž nefrflal, že je stále to isté :-)
ďakujem, poteším sa ak vyskúšaš :-)
práve som rozmýšľala, ako to urobiť ak nemám parný hrniec, takže si mi poradila, díki pekne :)