Tatarák z avokáda

verka1 - fotkaverka1, 26. novembra 2010

Tento recept je náš obľúbený a ked kúpim avokádo, tak po jeho dozretí si takýto bezmäsitý tatarák spravíme.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks, avo
1 ks, menšia
1 ks




Postup

  1. 1

    Zrelé avokádo vydlabeme zo šupky, kôstku vyberieme a dužinu popučíme. Nakrájame na jemno cibuľu a premiešame

  2. 2

    Pridáme žltko, horčicu, kečup, korenie a soľ. Zľahka premiešame.

  3. 3

    Podávame na hrianke, alebo len na chlebíku.

Diskusia k receptu

dorisa
Akurát čítam ten tvoj receptík, tak si to uložím a budem si robiť aj tatarák. A čo si nedala k receptu aj to predpestovanie avokáda-rastlinky!
verka1
Nemám avokádo, to by chcelo foto. Ak nezabudnem, tak ked kúpime odfotím, ako by sa to malo zakoreniť. Ja som skúšala minulý rok, len tak do kvetináča a ani sa tá kôstka nepohla. Predtým som to dala do pohára a až po pustení korienkov som zasadila. A mne tiež zhorelo na balkone. A bolo také krásne.
ekonom1
kde sa dá kupiť zrelé avokádo?žltko je surové alebo uvarené????????
dík........
verka1
U nás sa podarí kúpiť zrelé avokádo len niekedy v hypermarketoch. Ale ak sa naplánuje tento tatarák na neskoršie, tak aj tvrdé avokádo za pár dní doma zmakne a je pripravené na konzum. Žltko surové, tak ako do tatarského bifteku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia