
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Divina s kokosovou omáčkou
Výborná a „exotická“ divina. Recept som objavila sama a teda neľutujem, že som to skúsila,...

Závin plnený brokolicou
Zmena je život. Aj zmena v príprave jedál môže priniesť záujem o potraviny, ktoré niektorí ľudia veľmi radi nemajú....

Karí zo zelených papričiek
Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...

Placky z kuracích pečienok
Ak máte radi kuracie pečienky, vyskúšajte si ich pripraviť trochu inak.

Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...

Cestoviny s pestom z mrkvovej vňate
Väčšina ľudí vňať mrkvy vyhadzuje. Tá pritom obsahuje mnoho vitamínov a minerálov a dá sa používať...
Slaný ryžový nákyp
Táto zapekaná ryža naslano sa urobí skoro celkom sama, všetko stačí len navrstviť do pekáča a...

Krupica s pudingom
Z mlieka odlejem 3-4 dl do vyššej nádoby a vmiešam do neho krupicu aj puding. Nechám...

Ratatouille s čiernym chlebom bez lepku
Zostala Vám nejaká úroda z leta? A neviete ako najlepšie ju spotrebovať? Máme pre vás skvelý tip....

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom
Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

Šampiňónová polievka so zeleninou
Očistené na plátky narezané šampiňóny osolím a podusím na masle v osobitnom kastróle.

Francúzsky toast vo vajíčku
Francúzi veľmi dobre vedia, prečo majú túto dobrotu dopoludnia v každej pekárni....

Zeleninová polievka s hlivou kotúčovou
Jednoduchá, málopočetná, no chutná polievka....

Kuracie stehná s pomarančovo–medovou zeleninou
Upečte spolu na jednom plechu marinované stehienka a ochutenú zeleninu. Bude to dobrota.

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Polievka z restovanej mrkvy
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame. Cesnak tiež ošúpeme a nakrájame na plátky. V panvici zohrejeme olej,...

Goody Foody Vegan burger s mangovo-avokádovým šalátom
GOODY FOODY VEGAN BURGER s mangovo-avokádovým šalátom

Kačacie prsia na jablkovo-mandarínkovo-škoricovej omáčke
Kožu na kačacích prsiach ponakrajujeme, osolíme a okoreníme. Necháme aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote...

Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...

Švédske mäsové guľky s cviklovým šalátom
Kto by nepoznal tento "skvost" škandinávskeho obchodného domu s nábytkom?...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky