
Tortilla de arroz
Jedinečný a unikátny recept, v ktorom sa ryža stáva hlavným protagonistom....

Bylinková ryža so špargľou a strateným vajíčkom
Basmati ryžu uvarte podľa návodu na obale. Keď bude uvarená, pridajte citrónovú šťavu a ocot....

Teplý šalát z japonských rezancov a pečeného tofu
Nebojte sa experimentovať a vyskúšať nové kombinácie, ktoré vás prekvapia skvelou chuťou.

Šalát z červenej ryže s kuracími špízmi
Šalát môžete podávať teplý aj studený, vďaka čomu je ideálny aj ako ľahký obed do práce....

Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.

Najlepšie palacinky pre väčšie rodiny
Tieto palacinky sú najlepšie na robenie na panvici a samozrejme sú aj výborné, nadýchané....

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.

Mangoldový koláč
Mangold je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Pestujem ho na záhrade už dlhé roky....

Karfiolové muffiny
Muffiny nemusia byť iba sladké. Kľudne môžu tvoriť súčasť obeda alebo večere. Spestríme tak náš...

Vegetariánska fašírka
Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva...

Zemiakové placky so syrom a s chrumkavou slaninou
Placky so syrom musíte určite vyskúšať. Sú lahodne chrumkavé a svojou chuťou predstihujú klasické zemiakové placky....

Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Kebab z rúry
Kebab je obľúbený hádam všade. Týmto spôsobom prípravy máte za chvíľu chutný obed na stole...
Bezlepkové slivkové guľky bez vajec
Slivková sezóna je v plnom prúde a tradične sme sa opäť pustili do prípravy slivkových guliek - v našej bezlepkovej verzii....

Výborné vyprážané agátové kvety
Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty....

Pečené kuracie krídla
Do misy dáme krídla, koreniny a trochu oleja, premiešame. Na plech dáme mastný papier...

Cestovinový šalát s tuniakom
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné....

Pstruh pečený s maslom a bylinkami
Očisteného pstruha dostala dcéra od kamaráta rybára, ktorý ho chytil počas sezóny na rieke Poprad...

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

Pšenično-ražné halušky s tofu
Troška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie....

Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...

Pečeň pre záhradkára i zajačiara
Je to už dávno, keď som sa na našej záhradke na Furči v mojich rodných Košiciach venoval aj chovu zajacov. Často ich bolo aj okolo stovky a tak som ich pečeň pripravoval v rôznych kombináciách....

Bravčový guláš s batatami a hubami
Budem rád a šťastný, pokiaľ niekto z Vás, priatelia na Varecha.sk, použije moju technológiu na podobný guláš, ale so súčasnými dostupnými hubami u nás doma na Slovensku....
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky