Cesnakový aperitív so šľahačkou a s mandľami

Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 13. januára 2015
Cesnakový aperitív so šľahačkou a s mandľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 ml
250 ml
50 g
50 g
1 väčšia hlávka
100 ml




Postup

  1. 1

    Z masla a múky spravíme zápražku, zalejeme ju zeleninovým vývarom a pridáme ošúpaný cesnak. Necháme povariť, pridáme mlieko a smotanu. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Za stáleho miešania na miernom ohni privedieme k varu. Hotovú polievku precedíme cez jemné sitko, nalejeme do misky a dekorujeme šľahačkou a vopred opraženými mandľovými lupienkami spolu s plátkami cesnaku a lístkami čerstvej mäty.

Diskusia k receptu

micanela
klasika - mlieko, smotana, maslo a muka ... toto nie je ani polievka ani predjedlo
zolik
Listky mäty nevidim, zato teda hodne chilli a cele cierne korenie. Velmi zvlasty recept.
rea1
myslím, že do hotela Grand v Trenčíne jesť nepôjdem. radšej do mekáča, ten sa aspoň netvári noblesne.
methi
Matu nevidim, vidim chilli vlocky. Recept je akysi "zvlastny".. Mucno mliecna prevarena cesnakova voda. Zaujimalo by ma ako to "voni".
zolik
@methi , presne ako pises. Pozri moj koment o 09:21. som rada, ze mas velmi podobny nazor. :-) zdravim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia