Cesnakový aperitív so šľahačkou a s mandľami
Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 13. januára 2015
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 13. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z masla a múky spravíme zápražku, zalejeme ju zeleninovým vývarom a pridáme ošúpaný cesnak. Necháme povariť, pridáme mlieko a smotanu. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Za stáleho miešania na miernom ohni privedieme k varu. Hotovú polievku precedíme cez jemné sitko, nalejeme do misky a dekorujeme šľahačkou a vopred opraženými mandľovými lupienkami spolu s plátkami cesnaku a lístkami čerstvej mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu