Bedľová roláda fotorecept
Túto úžasnú roládu som našla pred rokmi na webe pre hubárov. A keďže ak rastú, tak mi rastú priamo na záhrade, robím ju Zobraziť celý popisTúto úžasnú roládu som našla pred rokmi na webe pre hubárov. A keďže ak rastú, tak mi rastú priamo na záhrade, robím ju každoročne.
Zdroj: www.nahuby.sk
porcia
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Na plech veľkosti cca 35x25 cm dáme fóliu na pečenie alebo papier na pečenie. Naň poukladáme tesne k seba hlavičky bedlí. Ak sa zlomia, vôbec to nevadí.
-
2
Jemne okoreníme a rozotrieme na ne tavený syr. Aby sa lepšie rozotieral, necháme ho predtým hodinku pri izbovej teplote a rozotierame lyžicou.
-
3
Potom na ne uložíme tesne vedľa seba plátky šunky.
-
4
Na šunku uložíme plátky tvrdého syra.
-
5
Prekryjeme druhou fóliou alebo papierom a pečieme v rúre na 170 °C 25 minút.
-
6
Potom vyberieme, zalejeme rozšľahanými vajcami, opäť prekryté fóliou dáme na 10 minút do rúry.
-
7
Vyberieme a pomocou fólie stočíme do rolády.
-
8
Necháme vychladnúť a dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby dobre stuhla.
- 9
Krájame na rezy a podávame so zeleninou.
- 10
Poznámka: Ak chceme mať kompletný obed, stačí rezy rolády krátko ohriať v mikrovlnke a pridať zemiaky,
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 9









Ďakujem. :) To je výhoda. ak má človek záhradu v lese. :)