Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare
Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí...

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.
Bezlepkový cestovinový šalát z Fusilli Liana
A máme tu jeseň. Hoci je príjemná, prevažne slnečná, sú dni, ktoré sú upršané....

Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....

Zemiaky na panvici so slezom kučeravým
Slez kučeravý je zabudnutá liečivá zelenina, listy obsahujú slizové látky, silice, triesloviny. Využitie -...

Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami
Tento recept je splneným snom pre milovníkov ázijskej kuchyne....

Kura na bylinkovom chutney
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, ...

Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Krémové kuracie prsia s hubami a smotanou
Hydinové mäso dusené v smotane je jemné a šťavnaté. Zmes húb a chrumkavé mandle dotvoria zaujímavú...

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Pancetta s jadrovníkmi paprík
Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Smažený haring
Z haringov odrežeme hlavy, vyberieme kosti, kožu a mäso naplníme pokrájanou slaninou a kyslou uhorkou. Zvinieme...

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Pečené kuracie stehná s brusnicami
Toto jedlo má rýchlu prípravu a zvyšok urobí rúra....

Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka
Chutný obed. Množstvo surovín závisí od vašej chuti a počtu stravníkov...

Bravčové v zelenom šate
Listky medvedieho cesnaku poukladame na pracovnu dosku nan rozvozime platky slaniny . Na slaninu medvedi...

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.
Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám
Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo....

Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami
V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! ...

Držková polievka
Na masti si osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatohneda. Pridáme mletú červenú papriku a minútku popražíme s cibuľou....

Rýchla pizza z chlebových placiek
Tenké chlebové placky sa v rúre upečú za pár minút dochrumkava a chutia výborne.

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky