
Rolky z rybacích filiet
Zmena neuškodí. Rybičky v tvare roládok určite nielen zaujmú, ale aj zachutia. Rýchla príprava...

Makové šúľance
Ostali vám v chladničke uvarené zemiaky? Pripravte si takýto sladký obed či večeru....

Kapustové lokše
Stačí len kapusta a múka a na obed či večeru môžu byť výborné lokše. Samozrejme, ...

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.

Najlepšie palacinky pre väčšie rodiny
Tieto palacinky sú najlepšie na robenie na panvici a samozrejme sú aj výborné, nadýchané....

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Zapekané šampiňóny so syrovou plnkou
Ako predjedlo alebo s dobrou prílohou aj ako hlavný chod sa dajú servírovať tieto výborné plnené šampiňónové...

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom
Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

Cestovinový šalát s tuniakom
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné....

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Kura Meredith
Z názvov jedál inšpirovaných Pokémonom som sa presunula inam. Kura na citróne ironicky pomenované po jednej...

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou
Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Slaný ryžový nákyp
Táto zapekaná ryža naslano sa urobí skoro celkom sama, všetko stačí len navrstviť do pekáča a...

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...

Zapečené fazuľky so strúhankou
Keďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie....

Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....

Sójový guláš so zeleninou
Sója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok....

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Steak so špenátovým šalátom
Šalát zo špenátových listov, jablka, šalotky a zálievkou z citróna, sójovej omáčky, cukru...

Kuracie špízy s basmati ryžou
Hoci používanie špajdlí na varenie je takmer také staré ako ľudstvo samo, nôž a vidlička urobili značný pokrok a tak špajdle pri stole už len zriedka používame....

Teplý šalát z japonských rezancov a pečeného tofu
Nebojte sa experimentovať a vyskúšať nové kombinácie, ktoré vás prekvapia skvelou chuťou.

Mangoldový koláč
Mangold je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Pestujem ho na záhrade už dlhé roky....

Pstruh pečený s maslom a bylinkami
Očisteného pstruha dostala dcéra od kamaráta rybára, ktorý ho chytil počas sezóny na rieke Poprad...

Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom
Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte....