
Fish and chips s cibuľovým čatní
Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, ...

Pečené červené paradajky s omáčkou
Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom...

Celozrnné cestoviny s nivovou omáčkou
Tento recept je z časopisu diabetik, náhodou som si ho kúpila a bol tam tento výborny a rychlý...

Majonézové rezne
Mäso narežeme na plátky a vyklepeme. V miske zmiešame suroviny na marinádu a vložíme do nej...

Domáce ňoki so zeleninou a s mäsom
Hovädzinu uvaríme tak, že vývar necháme vyvrieť na množstvo do štyroch hlbokých tanierov.

Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...

Vegan Pizza
Cesto: Urobíme si kvások. Zmiešame všetky suroviny s kváskom a necháme kysnúť aspoň 20 min.

Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch
Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom...

Cícerovo-paštrnákové placky s bulgur šalátom
Zmiešame očistený postrúhaný paštrnák, zemiak a uvarený cícer s múkou, osolíme, okoreníme, ochutíme...

Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou
Teraz na jar robievam pre našich tieto cuketové závitky, ktoré sú veľmi chutné.

Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského

Sýrovo-žloutková polévka
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a rozmícháme, aby se...

Thajská polievka s lososom podľa Júlie a Petra Hečkovcov
Legendárne súrodenecké duo Júlia a Peter Hečkovci spolu naspievalo množstvo známych hitov. Na pódiu im to...

Guláš s bolonskou omáčkou
U nás veľmi obľúbený, netreba veľmi dochucovať. Recept do súťaže s McCain

Krémová hubová polievka so sezamovo-ľanovou tyčinkou
Ak máte radi huby, určite si pozrite tento diel seriálu o slovenských dobrotách a nechajte sa...

Baklažánové veže
Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, ...

Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

Rýchle špagety
Už ani neviem odkiaľ mám tento recept, ale je taký jednoduchý až je geniálny...

Špenátové placky
Mrazený špenát necháme rozmraziť. K špenátu pridáme vločky (cca 40g vločiek na 100g špenátu), lepšie...

Slané palacinky
Neviem odkiaľ mám tento recept, je dosť náročný na prípravu, ale o to viac chutí....

Pulao s cícerom
Suseny cicer si na noc namociem. Rano ho preplachneme a dame do tlakoveho hrnca. Zalejeme...

Ryba na nedeľu
Upravenú porciu lososa osolíme, okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou. Opečieme na olivovom oleji . Rybu dame do...

Pytt i panna po našom
Dnes som plánovala na večeru robiť gnocchi, preto som si ráno uvarila zemiaky. Môj zámer...

Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu...

Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami
Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v...