Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov fotorecept
Foto: sracz
Osem rokov trvalo, než som opäť navaril aj pre mojich Čvorgľov a ich mamku moju dcérku Bábiku. Rokmi podrástli a chute sa im zmenili. Zobraziť celý popisOsem rokov trvalo, než som opäť navaril aj pre mojich Čvorgľov a ich mamku moju dcérku Bábiku. Rokmi podrástli a chute sa im zmenili. Dominikánsky „pľac“ v rodných Košiciach ma nesklamal. Produktov zo súkromných zahrádok boli plné pulty a v pomere ku „krajine všetkých vymožeností“, doslova za smiešne ceny; čerstvý medvedí cesnak voňal až na „Šrobárke“. Takže Lillynka, Samko a Angie, budete papať „puľka schnitzeln“ po mojom a „rozšľapance“ z červených zemiakov, ako prémiu, aby ste „neočemerili"!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1200-1500 g (rezne) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby mletý |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ks (viazanička) |
|
12-15 ks (plátky) |
|
2 ks |
|
4-6 ks (čerstvé) |
|
1 ks (viazanička) |
|
200-250 g (čerstvé) |
|
1200-1500 g (červené s kožkou) |
|
podľa potreby (bravčová domáca) |
|
Postup
-
1
Vopred sa ospravedlňujem za „zníženú kvalitu obrazu“, zvlášť „toho titulného“, ale než som stihol nafotiť, všetko bolo zjedené. „Titulku“ som bol nútený vystrihnúť z obr., na ktorom Bábika „láduje“ svoju porciu po príchode zo zamestnania. Naviac som „nehral na svojom domácom ihrisku“! Takže, plátky morčacích pŕs som umyl, osušil, jemne naklepal (tupou hranou noža), osolil, okorenil čerstvo mletým bielym korením (MBK) a posypal mletým „parmezánom“;
-
2
na jednotlivé budúce rezne som postupne poukladal listy umytého medvedieho cesnaku, potom plátky syra a na pásiky nakrájanú „mäsitú“ žltú papriku
-
3
každý som preložil na ½, pospájal drevenými špáradlami („tote drefka, co panove po jedzeňu jedza“), opäť posypal suchým mletým „parmezánom“ (nahradil som ním múku „HLM“), obojstranne ponoril do vyšľahaných vajíčok, obrátil v jemnej strúhanke a ešte „krát“ do vajíčok a do strúhanky; vypražil som ich pekne na červenozlatohnedo v kombinovanej „emulzii“ rastlinný (tentoraz slnečnicový) olej, maslo a škvarená bravčová masť.
-
4
servíroval som ich s mojimi „rozšľapancami“ z červených zemiakov, na obr. ich vydíte po otočení a uložení „štangličky“ masla, bohoto posypanými čerstvou petržlenovou vňaťou
-
5
mojich Čvorgľov, hladných vlčiakov, som pri jedení nestihol odfotiť, ale aj mojej dcérke Bábike chutilo (bodaj by nie, keď po viac ako 8 hodinovej „šichte“ pri zubárskom kresle, jej riadne vytrávilo); Dedkotati a kuchtík v jednej osobe bol na svoj „výtvor“ taktiež náležito pyšný!
-
6
z tohoto obr. som vystrihol „titulku“, preto je na nej vidieť nôž „zagebrený tatárkou“
-
7
až teraz, tak ako @izabella929 na juhu, mi rozkvitla pažítka
-
8
a po druhý raz (ako každý rok) aj šťaveľ (šoška či kvašňička) zo slovenského semienka; žlté „margarétky“ v pozadí trošku skresľujú výsledný efekt
-
9
petržlenovú vňať môžem kúpiť aj v obchode, ale vlastnoručne vysiata a udržiavaná je predsa len lepšia
-
10
ďalšia krásavica v plnom kvete je aj moja bazalička voňavá
-
11
ligurček lekársky, „TibÝk“, darček od kamaráta Tibora Nagya z Turne nad Bodvou, našiel svoj nový domov až v Des Moines Iowa a darí sa mu už 6. rok
-
12
a rozmarín „bohatier“ bez problémov prežil už 3. zimmé snehy a mrazy
nech v živote všetko darí sa ti..:-)