Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky fotorecept
Foto: domacakuchyna
Recept vznikol v Kolibe Tri Studičky a jeho vznik inšpirovali dve veci: Chytenie zubáča na Liptovskej Mare, a kolega, ktorý neustále - otravne, vnucoval Zobraziť celý popisRecept vznikol v Kolibe Tri Studičky a jeho vznik inšpirovali dve veci: Chytenie zubáča na Liptovskej Mare, a kolega, ktorý neustále - otravne, vnucoval prípravu na paprike a múke. Čo kuchár odmietol a vzniklo "to to". A tak dostal kolega Zubáča na paprike ....
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky nakrájame na koliečka 3-4-5mm cca
-
2
Nakrájané zemiaky poukladáme na plech, najlepšie na papier na pečenie. (mne sa nechcelo ísť do skladu). Až upečené posypeme mletou morskou soľou...
-
3
Zeleninu nakrájame na malé kocky, kvádre, valčeky...
-
4
Cibuľku speníme, pridáme zeleninu, jemne posolíme....potom podlejeme a dusíme a dusíme a dusíme....
-
5
Filety zo Zubáča ľahko opečieme, jemne okoreníme (podľa chuti, ja preferujem jemne dochucované suroviny hlavne ak ide o tak dobré ako zubáč a pod.) podľa toho kto to bude jesť....:-)
-
6
Do udusenej zeleniny dáme trocha smotany a rozmixujeme na kašu...a mixujeme a mixujeme a mixujeme
-
7
Na teplý tanier dáme rozmixované pyré, plátky posolených a zľahka olejom pokvapkaných upečených zemiakových plátkov, a na koniec zubáč s nejakou tou ozdobou....
Diskusia k receptu