Záhradkársky guláš

durecpack - fotkadurecpack, 6. januára 2014
Záhradkársky guláš
Foto: durecpack

Gulášik s bielou, alebo červenou fazuľkou určený na pokrm počas pracovných aktivít na záhradkách, počas oddychu na chatách alebo chalupách. Je kaloricky výdatný a Zobraziť celý popisGulášik s bielou, alebo červenou fazuľkou určený na pokrm počas pracovných aktivít na záhradkách, počas oddychu na chatách alebo chalupách. Je kaloricky výdatný a nepokazí sa ani pri vyšších teplotách a je chutný samotný, alebo s chlebíkom. Kto má svoje skúsenosti s fazuľkou, tak je dobre, že budete na čerstvom vzduchu :-)

10
porcií
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
0,5 kg
0,2 kg
1 balenie
1 PL
2 - 4 ks
0,2 dcl
1 plechovka




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľu na hrubšie kúsky. Zemiaky pripravíme v dvoch veľkostiach. Do menšej misky nakrájame nadrobnejšie. Tie nám poslúžia na zahustenie gulášu, namiesto múky, alebo škrobu.

    Záhradkársky guláš - obrázok 1
  2. 2

    Použijeme tlakový hrniec. Zohrejeme si uvedené množstvo oleja, do ktorého vložíme mäso a miešame až sa neuzavrie na povrchu. Posolíme ho počas tepelnej úpravy, soľou sa spevní a vôňa pri úprave bude príjemnejšia. Prídáme cibuľu a všetko premiešame. Cibuľa sa po chvíli zjemní. Vložíme nakrájané zemiaky. Tie nakrájané na menšie sa rozvaria skôr a zahustia nám guláš. Nemusíme použiť škrob ani múku na zahustenie. Najlepšie sú tie s vysokým obsahom škrobu. Posypeme na povrch gulášové korenie - polovicu obsahu šáčika. Pridáme bobkový list.

    Záhradkársky guláš - obrázok 2
  3. 3

    Keď sme takto pripravené ingrediencie premiešali, zarovnáme všetko vodou. Množstvo cca 1,5 litra. Uzavrieme tlakový hrniec. Dáme variť po dobu 30 minút. Po uvedenej dobe pridáme do gulášu nadrobno nakrájanú kápiu a zavarenú bielu, alebo červenú fazuľku. Dosypeme zvyšné korenie zo sáčka a pridáme uvedené množstvo majoránky. Majoránka je najlepšia nakonie, varom stráca svoju arómu, stačí ju chvíľu nechať prejsť varom. Ešte to 5 minút necháme zovrieť a dochutíme soľou. Teplý guľáš sa dochucuje zle, preto si ho naberieme do naberačky malé množstvo. Tam nám skorej schladne a tak si ho lepšie vychutnáme. Potom ho nepresolíme. Po presolení sa odporúča pridať ešte zemiaky a doliať vodou. Dobrú chuť prajeme!

    Záhradkársky guláš - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
Takýto gulášik padne dobre veru na záhradke!Tam sa tie kalórie rýchlo stratia...Chválim
vampil
Zahusťovanie gulášu robia len negramotní kuchári a podvodníci niekde na trhu,skrátka na kšeft..potom to aj tak vyzerá.Práve dobrý guláš sa pozná ak nie je umelo zahustený a tak aj nikdy neskysne.
No a ako záhradkár by som použil iba vlastnú fazuľu. Bola by dopredu namočená. Inak - ako recept na záhradu je v pohode.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia