Foto: hrky
Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ale dlho nevydrží :)
príprava
Postup
-
1
Ošúpeme si špekačky, prekrojíme na polovice, nakrájame cibuľu na polmesiačiky, ošúpeme si cesnak- čiže klasická príprava surovín, ktoré budeme používať. Popritom si pripravíme aj zálievku z deka - 1liter vody uvaríme s 0,5 litrom octu a do toho vsypeme deko a povaríme 5 minút. Necháme ho vychladnúť, kým ho použijeme
-
2
Postupne do zaváraninového 4l pohára alebo takéhoto pohára na to určeného, ukladáme vrstvu cibule a špekačiek. Vždy začíname vrstvou cibule a tiež na vrchu končíme cibuľou.
-
3
Na každú vrstvu cibule dávame 3ks bobkového listu, 5 guličiek čierneho korenia, 5 cesnakov a 3 feferónky, alebo sušené chilli ako v tomto prípade. My máme radi štipľavejšie, takže ak nemáte také radi, dajte menej, alebo vôbec. Vždy podľa chuti.
-
4
Takže končíme vrstvou cibule, nezabudneme na "bobkáč", korenie a cesnak a zalejeme dekom. Dáme do chladu a podľa chuti konzumujeme cca po 3 dňoch. Ak nevydržíte, pustite sa do nich už na druhý deň ráno,tak ako my :) Dobrú chuť prajeme !
My pravideľne nakladáme s hlávkovou kapustou, nakrájam cibuľu a kapustu, premiešam a prekladám so špekáčikmi. Kapusta chutí ešte lepšie ako cibuľa.mňamka...