Je dobré, ak sa vám pri pozeraní rôznych tv cooking šouiek nelení a zapíšete si, na čo sa práve pozeráte. Hlavne ak ide o Zobraziť celý popisJe dobré, ak sa vám pri pozeraní rôznych tv cooking šouiek nelení a zapíšete si, na čo sa práve pozeráte. Hlavne ak ide o jednoduchý recept. Tento dezert som odpísal od Petra Novotného, keď ho horko - ťažko napchali do televízora a mal tam svoje Chuťovky.
príprava
Postup
-
1
Dopredu upozorňujem, že veľmajster Rádu varešky Petr Novotný sa neunúval vtedy v telke diktovať presnú gramáš tvarohu, či cukru alebo počet vajec a rožkov, lebo ak vám bude chutiť, môžete si tohto netradičného dezertu pripraviť viac. Ak vám nebude šmakovať, tak vám všetkého stačí troška. Najprv si urobíme tvarohovú plnku. Vymiešame alebo namixujeme tvaroh, 2 žĺtky a cukor. Robme ju tak, aby nebola veľmi riedka, skôr hustá.
- 2
Rožky rozkrojíme a čiastočne vydlabané vrchné polovice rožkov naplníme pripravenou tvarohovou plnkou, na ktorú ešte položíme 3 polovice marhúľ. Prikryjeme spodnou polovicou pečiva a vložíme do nádoby s rozšľahaným vajíčkom, v ktorom ich celé obalíme a necháme asi 2 minúty nasiaknúť.
- 3
Rozohrejeme olej a vajíčkom obalené rohlíky v ňom vypražíme. Vypražené rožky môžeme pocukrovať, prípadne ešte poliať šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu