Králičie stehná na tymiáne
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 20. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
500 g |
|
zväzok čerstvý |
|
2 hlávky |
|
250 g |
|
400 g |
|
200 ml |
|
200 ml, silný (demi glace) |
|
100 g, čerstvé |
|
50 g |
|
50 ml |
|
50 g, nakrájaná na rezance |
|
Postup
-
1
Do rozpusteného masla vložíme osolené králičie stehná, rozkrojenú hlávku cesnaku aj so šupkou, tymian a druhý cesnak rozobraný na strúčiky, ktoré tiež necháme v šupke. Privedieme k varu a na miernom ohni necháme pomaly variť. Keď sú strúčiky cesnaku mäkké, vyberieme ich. Varíme asi hodinu, záleží na veľkosti. Musia byť mäkké, až sa skoro rozpadať.
- 2
Medzitým očistíme mrkvu a zemiaky, nakrájame ich na menšie kúsky a dáme spolu variť. Keď sú mäkké, scedíme ich, vyšľaháme v mixéri s pridaním teplej smotany a masla z varenia stehien a urobíme jemnú kašu.
- 3
Na troške masla z varenia rozpustíme slaninu, pridáme huby nakrájané na menšie kúsky, tymian, orestujeme, zastrekneme bielym vínom, vydusíme a pridáme kurací demi glace (silný precedený vývar z kuraťa a koreňovej zeleniny) a krátko povaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu