
Krémová mrkvovo-feniklová polievka
Sýta a veľmi chutná polievka s nádychom exotiky....

Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou
Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou....

Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...

Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...

Sójove tofu špagety
Sójové rezance zalejeme horúcim bujónom a necháme napučať. Medzitým si nakrájame tofu na malé kocky a...

Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Pestrý zelený šalát so syrom a červenou cibuľou
Na večerú som spravila ľahký zeleninový šalát so syrom a pretože v ňom prevládali odtiene zelenej farby,...

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...

Ovseno-syrová haruľa
Pre milovníkov ovsených vločiek. Niekto robí ovsené fašírky, my uprednostňujeme tento spôsob. Výborná na studeno aj...

Dvojsyrové excelentné lasagne
Mama kričí zo špajze: "Našla som lasagne! Je ich len pár, uvaríme z nich niečo!" ...

Kuracia roláda
Tento recept pripravoval môj manžel. Je to kuchár samouk a nikdy nepoužíva kuchársku knihu. Nuž...

Kuskusové placičky
v tomto recepte neuvádzam gramáže, záleži na počte stravníkov a chuti každého...

Zubáč Valentín
Naša vychutnávka na Valentína. Mal som malo zubáča, boli to len také pláty, štyri...

Jogurt s hroznovou melasou
Hroznová melasa je skvelá vec. Keď ju skombinujeme s tahini pastou, dostaneme výborný "tahin pekmez"...

Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.

Lasagne
Tento recept na lasagne patrí medzi moje najobľúbenejšie recepty. Varím ho mojim deťom na obed a...

Šťavnaté trojfarebné jaderníky paprík na raňajky
Ďalší z mojich pôvodných variantov pre praktické využitie paprikových jaderníkov na voňavý rcp. Zaručený úspech,...

Ružičkový kel pečený s batatom
Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu....

Cvikloto s grilovaným tofu
Surovú cviklu umyjeme od prípadnej nečistoty a dáme variť do menšieho hrnca s vodou (pozor, cviklu...

Párty rezníky
Dva druhy malých rezníkov akurát do ruky sú ako stvorené na akúkoľvek párty. Jedny sú pripravené...

Kuracie stehná na pive z olivami
Tento recept mám z časopisu a je veľmi chutný tak sa s vami rada podelím :)

Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, ...

Nokerle s medvedím cesnakom a mozzarellou
Keď už je tá sezóna na medvedí cesnak, tak sme sa s ním v práci dnes...

Pečený pstruh so zemiakovým šalátom
Pstruha umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uložíme do pekáča a potrieme olejom. Pečieme...

Tučná krkovička
Krkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie...