Foto: marianna76
Recept som našla na talianskom webe. Je krásne čokoládovo - snehová a zapáčil sa mi i ten názov, keď som to doslovne preložila.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
suroviny, vajíčka mohli byť aj väčšie, ale naše sliepky sú ešte mladučké... je to také s . ale odporúčala by som veľkosť M
-
2
zmiešame cukor, žĺtka, tuk
-
3
môžeme si v miske vopred nachystať zmes na kokosovú hmotu
-
4
smotanu som vážila, miešala som to najprv lyžicou a potom som postláčala rukou
-
5
k vajíčkam vymiešaným som pridala ostatné suroviny, vyšľahala som sneh
-
6
sneh som pridávala nakoniec postupne
-
7
zmes vyzerala takto krásne
-
8
polovicu cesta som dala do nízkej okrúhlej formy na pečiaci papier, navrstvila som kokosovú zmes a opatrne som ju pozakrývala ostatným cestom
-
9
takto nachystané som vložila do rozohriatej rúry 175-180 stupňov. Piekla som 45 min. Možno by stačilo i 35 - 40 minút. Nabudúce vyskúšam.
-
10
po upečení som nechala cez pol hodiny vychladnúť
-
11
pocukrujeme
-
12
v reze
Alenka, to som sa potešila...dík
@bea6 priemer tejto formy je 24 vnútorný a vrchný 28... rozširuje sa... vidiš, môže byť aj priemer 26.