
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...

Kuracie prsia marinované v limetkách, koriandri a čili
Kuracie prsia nožom upravíme na rovnakú hrúbku tak, aby vznikol steak. Pripravíme marinádu z olivového...

Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence
... tieto netradičné utopence si robievam pri slávnostných príležitostiach, kde mám ozaj dobrých priateľov a môžme si...

Cuketové tyčinky
Toto je zatiaľ podľa nás jeden z najlepších receptov na cuketu akú som skúsila. A to...

Pikantní pivní pomazánka s hermelínem a šunkou
Velmi dobrá pikantní pomazánka, která je po uležení ještě lepší. Vydržte a nechte ji alespoň...

Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou
Z petržlenovej vňate otrháme lístky a dáme ich do mixéra. Prilejeme 100 ml vody a rozmixujeme....

Rezeň starej matere
Je to vlastný recept. Je to veľmi chutné a rýchle jedlo. Najčastejšie ho pripravujem na...

Zeleninová polievka s quinoou
Quinoa je u nas casto pouzivana, tak preco nie takto. Da sa v podstate pouzit...

Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.

Moravský vrabec
Opláchnutý bôčik a pliecko nakrájame na malé kúsky a dáme do pekáča. Osolíme, posypeme rascou,...

Palacinky a la mama
Toto je obľúbený recept mojej dcérky. Keby bolo na nej, má ich 3 krát za...

Polievka z kláštornej kuchyne s tekvicou
Jeseň je v plnom prúde a s ňou mnoho plodov zo záhradiek, polí, sadov i...

Brokolicovo-kurací chowder
Už tu mám jeden recept na chowder. Originál je ten s rybami a tento je pre...

Šošovicové guľky s cestovinami z medvedieho cesnaku
Cestoviny: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.

Penne s bravčovým, pórom a šampiňónmi
Ostal mi pekný kúsok karé, cestoviny máme radi, tak taká improvizácia z toho, čo...

Tartiflette
Toto jedlo je síce kalorická bomba, no napriek tomu si ho aspoň raz do roka doprajeme....

Zelená fazuľka so zemiakmi a uhorkový sambal
Prisla mi pod ruky juhoafricka tocena klobasa, boerewors tak som si vygoogloval aj ich domace prilohy,...

Vykostené kurča
Tento recept je pôvodne pod názvom-Chrumkavá kačica, samozrejme je to čínsky veľmi starý recept. Prešiel som na...

Moja „Čína“
Môj nedeľný obed som si chcela nejako ozvláštniť. Rozhodla som sa, aby bol aj zdravý...

Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom
Karfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi...

Horúca frankfurtská polievočka Samka - lovca dubákov
Receptík tejto polievky som už avízoval vo svojom zážitku, ktorý okomentovalo veľa z Vás. Musím...

Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky
Bola voľba, či klasické vyprážané rezne, alebo mäsko na šťave. Väčšina rozhodla - na...

Arabský šalát
Na českom webe Arabská kuchyně - Vynikající jídla cizích kuchyní som našla tento recept, ktorý sa...

Hovädzí Stroganov
Receptov na hovädzí Stroganov je tak veľa, že ťažko určiť, ktorý je ten pravý a...

Klobáskovníky
Klobáskové buchty, ako im hovorili naše deti pečiem už takých dvadsať - dvadsaťpäť rokov a...

Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, ...

Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...