Huspenina

iboja - fotkaiboja, 11. apríla 2011

Určite máte radi huspeninu ,len nie každému sa podarí ,posielam Vám svoj osvedčený recept,ktorý Vám určite zachutí.

30 minút
príprava
420 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-5 ks
4-5 strúčikov
1ks
1ks
1ks




Postup

  1. 1

    Udené mäso použijeme ,kolienko,paprčky,rolku,aj kože,..dobré je miešať aj s čerstvým mäsom ,ale nech prevláda údené.

  2. 2

    Mäso si odvážime a na každý 1 kg mäsa rátame 2.5l vody.Huspeninu dáme varit a keď začne vrieť stíšime už len nech bublá a od tej chvili varíme 6 hodin.

  3. 3

    Po uvarení scedím huspeninu ,nechám chvilu odstáť kým rozložím mäso do tanierov .So servitkami ich rozložím a stiahnem mastnotu aby mi huspenina v tanieroch zostala krásne čira.Dobrú chuť prajem.

Diskusia k receptu

modrykamen
Ja som chlapec z malého mesta, a tam sa všetko zužitkováva. Počas varenia sa postupne masť z povrchu lyžicou zberá do kastrólika, odparí sa voda (aby sa nepokazila). Potom po huspeninových hostinách sa do takto pozbieranej masti hodí nakrájaná cibuľa,cesnak, mletá paprika, korenie, popražia nadrobno nakrájané zemiaky, zalejú vodou, a dusia. Tá vôňa a chuť z vývaru!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia