Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...
Kysnuté halušky - guľky
Objavila som medzi odloženými knihami zabudnutú kuchárku: Recepty starej mamy. Viem že som z nej varievala...
Teplý šalát s hovädzím mäsom podľa Andrey Zimányiovej
Tento skvelý recept určite ocenia hlavne tí, ktorí chcú byť fit.
Bôbová kaša s klobásou a cibuľkou
Tento biely bôb sa ťahal po mojom plote. Kvitol červenými, fialovými a bielymi kvetmi...
Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....
Zeleninový šalát s koriandrovou vňaťou z Cypru
Tento úžasne chutný šalát pochádza z mojej zbierky šalátov z Cypru. Je zložený z uhoriek, ...
Pšeničné placky
Jednoduché placky z pár surovín. Inšpirácia z "Prima-recepty. cz". Sú naozaj variabilné, vhodné ako...
Morčacie prsia s karotkou
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, ...
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...
Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...
Špenát podľa Shirley
Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře...
Rolky pangas so slaninou
platky pangasa pokvapkame olivovym olejom, osolime okorenime. do misky vytlačíme citrón, a premiešame šťavu...
Prekladaná kapusta
Kapustu uvaríme, cibuľu udusíme na masti, pridáme mäso nakrájané na kocky, okoreníme a uvaríme...
Trubičky s plnkou
V receptári Plus jeden deň ma zaujal tento zemiakový recept, tak som ho vyskúšala.
Kuřecí salát v broskvi
No a když už jsem se tak s tím "retrem" tak rozdováděl, tak ještě jedno ze...
Daigaku imo s medom
Ide o sladké zemiaky s medom a sezamom, veľmi rýchle a dobré jedlo. Recept je...
Kapustový prívarok s paradajkami
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na rezance. Na masti dozlata opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a pridáme...
Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...
Hubovo - pohánkový burger s tzatzikmi
Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme na 2–3 minúty variť so soľou do 0, 225 l...
Kapustné listy plnené zeleninou
Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, ...
Cibuľové menu
Prvý recept čo tu pridávam. Nejak som si ho vymyslela, rada vymýšľam potom si zoberiem...
Plnené stehná s hlivovou plnkou
Dnes ma tak napadlo, že na obed urobím trošku netradične plnené stehná. Hneď sa po nich zaprášilo....
Plnená tekvica s tofu
Tekvicu umyjeme osušíme, prerežeme na polovice a vyberieme jadierka. Ak máme sušené huby, ...
Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou
Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.
Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory
Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...