Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
Foto: dora
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých plackách som si vtedy neskutočne pochutnala. Boli úžasné, Zobraziť celý popisK týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých plackách som si vtedy neskutočne pochutnala. Boli úžasné, žiadna mastnota, boli svieže a také jemné! Spýtala som sa na recept a ochotný kuchár mi ho prezradil. Trochu som si ho obmenila podľa seba a podľa toho, čo sme mali doma a zdravé vegánske placky boli na svete. Zakomponovala som do nich aj zbytok po filtrácii vegánskeho orechového mlieka (viď moje recepty).
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
230 g čerstvá |
|
30 g rozmixované |
|
2 PL na zahustenie |
|
1 strúčik |
|
1 ks veľký |
|
2 PL |
|
2 dcl filtrovaná |
|
1 hrsť |
|
podľa chuti |
|
Na obaľovanie: | |
(Carun) |
|
na obaľovanie |
|
Na dip cca 200 g: | |
2 PL |
|
1 ks |
|
15 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
(alebo kúsok feferónky alebo pikantný olej…) |
|
Postup
-
1
Repu nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, zemiak a cesnak na tenšom.
- 2
Pridáme všetky ostatné suroviny a tvoríme placky. Obaľujeme v hraške zmiešanej s konopným semienkom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20 min z každej strany.
- 3
Dip z olív a avokáda: Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú pastu a podávame k plackám.
Tiež repy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jooooj, dakujem velmi pekne za tolke slova chvaly!!! Velmi si to vazim a som rada, ze receptik zapasoval :-)
Dakujem velmi pekne, to prirovnanie je uzasne, to by mi nenapadlo :-) A ako robievas tieto fasirky ty?
Z veganstvom len začínam, a niektoré pojmy sú mi neznáme, ako napr. hraška,
Toto slovo som v živote nepočul. Prosím o vysvetlenie, čo to vlastne je?
A nenahneval by som sa, ak by si pridala nejakú dobrú stránku s vegan receptami.
Ďakujem pekne Milan.
ja robím tieto: varecha.pravda.sk/recepty/cviklove-gulky-a-fasirky-s-mung...
recept mám už roky z jednej českej vegan.stránky :)
hráška je vlastne zmes hrachu,zmes obilovin/ kukurica,ryža, proso/ a zmes korenin. A existujú hráška na zahustenie/ polievok omačiek a podobne/ hráška na obalovanie a vanilková hráška. Z tej sa pečú koláčiky a úžasný cheesecake a podobne. A dostať ju v zdravej výžive alebo na tomto linku kde sú aj recepty.
ceria.cz
:) a link na hrašku www.bio-obchod.sk/produkt-1180/hraska-jemna---zmes-na-zah...
Dakujem Evi, vazne palacinky? Teeda, o tom som este nepocula. Podelis sa o receptik?
Som poctena! ;-)
Milan, dakujem za dotaz, uz odpovedala vegetariankapp, ospravedlnujem sa, ale niekedy sa mi neda reagovat dostatocne skoro. Moja stranka je www.dorasart.sk, ale nespecializujem sa len na vegan recepty, aj ked v poslednej dobe ano. Ine stranky neviem, ja sa vzdy necham inspirovat tak rozne kade tade...
Dakujem, zaujimave (mna z mungo strasne nafukuje :-) ) Ale niekedy mozno vyskusam nejakou obmenou, kazdopadne som si ich ulozila.
Nevadi, prave naopak, dakujem :-)
No tak to sa velmi tesim. Ja kravicky nepapam, takze som s nimi asi rovnaka krvna skupina :-)
Viem, písali o tom v Priekopníku, a agronóm im k tomu ešte púšťal hudbu, najradšej počúvali Mozartovu symfóniu č.40, potom dojili rovno šľahačku.
varecha.pravda.sk/recepty/palacinky-z-cervenej-repy-plnen...
Evusik, dakujem za receptik. Vyskusam, mozno trochu zdravsiu verziu, urcite su vyborne!!!