Foto: elixir
Recept mám z Veggie journal. Namiesto filo cesta som pripravila iné, a doplnila som paradajky. Sú i šetrnejšie spôsoby úpravy špargle, ale jedlo vo Zobraziť celý popisRecept mám z Veggie journal. Namiesto filo cesta som pripravila iné, a doplnila som paradajky. Sú i šetrnejšie spôsoby úpravy špargle, ale jedlo vo mne vyvolalo veľkú chuť naň a chutilo nám tak, ako sa páčilo :)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
|
|
Plnka: | |
12 ks (tenká) |
|
250 ml |
|
200 g |
|
60 g |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
Medvedí tvaroh: | |
2 PL |
|
200 g |
|
|
|
(za hrsť) |
|
|
Postup
-
1
Medvedí cesnak umyjeme a pokrájame na drobno. Potom všetky suroviny spomenuté pri medveďom tvarohu vymiešame a odložíme do chladničky.
-
2
Z múky, masla, vajíčka a soli rukami dobre vypracujeme cesto. Odložíme do chladničky.
- 3
Očistíme špargľu a dáme ju na dve minúty blanšírovať vo vode, potom ju vyberieme. Medzitým zmiešame všetky ostatné suroviny na plnku, okrem paradajok.
- 4
Cesto vyberieme a naplníme ním štyri tortelette formy o priemere 13 cm. Do každej na cesto položíme po tri špargle, ktoré prelejeme plnkou a vložíme aj paradajky. V predohriatej rúre pečieme 30-35 minút na 200°C.
- 5
Po upečení necháme mierne vychladnúť a servírujeme s kôpkou tvarohu. Špargľa aj napriek pečeniu pri vysokej teplote ostala na okrajoch mäkká.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu