Špargľový slaný koláč s medvedím tvarohom

elixir - fotkaelixir, 3. apríla 2014
Špargľový slaný koláč s medvedím tvarohom
Foto: elixir

Recept mám z Veggie journal. Namiesto filo cesta som pripravila iné, a doplnila som paradajky. Sú i šetrnejšie spôsoby úpravy špargle, ale jedlo vo Zobraziť celý popisRecept mám z Veggie journal. Namiesto filo cesta som pripravila iné, a doplnila som paradajky. Sú i šetrnejšie spôsoby úpravy špargle, ale jedlo vo mne vyvolalo veľkú chuť naň a chutilo nám tak, ako sa páčilo :)

4
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
70 g
1 ks
Plnka:
12 ks (tenká)
250 ml
200 g
60 g
3 ks
4 ks
Medvedí tvaroh:
2 PL
200 g
 (za hrsť)




Postup

  1. 1

    Medvedí cesnak umyjeme a pokrájame na drobno. Potom všetky suroviny spomenuté pri medveďom tvarohu vymiešame a odložíme do chladničky.

    Špargľový slaný koláč s medvedím tvarohom - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, masla, vajíčka a soli rukami dobre vypracujeme cesto. Odložíme do chladničky.

  3. 3

    Očistíme špargľu a dáme ju na dve minúty blanšírovať vo vode, potom ju vyberieme. Medzitým zmiešame všetky ostatné suroviny na plnku, okrem paradajok.

  4. 4

    Cesto vyberieme a naplníme ním štyri tortelette formy o priemere 13 cm. Do každej na cesto položíme po tri špargle, ktoré prelejeme plnkou a vložíme aj paradajky. V predohriatej rúre pečieme 30-35 minút na 200°C.

  5. 5

    Po upečení necháme mierne vychladnúť a servírujeme s kôpkou tvarohu. Špargľa aj napriek pečeniu pri vysokej teplote ostala na okrajoch mäkká.

    Špargľový slaný koláč s medvedím tvarohom - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
mas pravdu, vyzera to krasne a ako sa poznam, aj mne by to chutilo, dnes sme mali zelenosparglovy obed :-)
safran
poctivé jedlo, opäť vkusné prestieranie a chuť si viem predstaviť - výýýborné
elixir
Som rada, že zaujal :) To že sa páčil, som myslela už rovno v tom časopise Veggie journal, to bolo to, čo vo mne vyvolalo takú chuť na jedlo. :) Aj to filo cesto vyzeralo efektne, nakrájali ho na štvorčeky a navrstvili ho tak ledabolo na seba, potom spravilo zaujímavý efekt po upečení. Len mne sa tie hotové cestá z obchodu tak moc neľúbia už...
paploska
naozaj výborný koláčik, nemať tak intoleranciu skúúúúšam :-)
elixir
@paploska rozumiem, mne tiež býva po mliečnych jedlách ťažšie... no a môj milý by aj klince strávil :)
mariamka
fu, @elixir tak ten obrazok rozprava, a vzdy mas tam svoje "nov-hov", ste sikovne baby, s tou sparglou pekne provokujete, asi si dam povedat :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia