Recept pochádza z Poľska. Je ľahko stráviteľný, preto ho robievam počas víkendov.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Syr pokrájame na tenšie rezne. Kelové listy umyjeme a vložíme do väčšieho hrnca s vriacou vodou. Povaríme 2—3 minúty.
- 2
Obarené listy vyberieme, hlúbovité časti vyrežeme, alebo naklepeme. Do osolených kelových listov zabalíme rezne zo syra, obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a v strúhanke.
- 3
Vypražíme po obidvoch stranách na rozohriatom tuku do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu