Foto: daewootn
Fotka je vlastná, fotka č.3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené kelové listy, zemiaková kaša, zeleninová obloha - paradajky, uhorky, cuketa. Nakoľko Zobraziť celý popisFotka je vlastná, fotka č.3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené kelové listy, zemiaková kaša, zeleninová obloha - paradajky, uhorky, cuketa. Nakoľko kel ako základná surovina je dostupný v priebehu celého roka, vraciam sa k nemu podľa chute a potreby. Využívam ho ako doplnok pri grilovačke, potom bez prílohy, len s chlebom alebo pečivom.
porcií
príprava
na 90 - 100 °C
Suroviny
približne 1 kg 1 kg hlávka |
|
3 - 4 ks. ks. čerstvé |
|
podľa potreby g. |
|
podľa potreby g. |
|
podľa potreby ml. vlažné |
|
podľa potreby ml / na vysmážanie / |
|
Postup
-
1
Hlávku kelu opatrne rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré vložíme na 3 min. do vriacej vody. Listy po vytiahnutí rozložíme na rovnú plochu a zaťažíme tanierom. Po vychladnutí vyrežeme hrubú časť listov / hlúb / a mierne ich naklepeme aby boli tvárne a ľahko spracovateľné. Z vajíčok, múky, soli, mlieka, korenia, si zhotovíme cestičko ako na palacinky, ale musí byť o niečo hustejšie - prax ukáže potrebu. Listy ponoríme do cestička, pretiahneme masou a spojíme. Takto potom spojíme dva až tri listy do tvaru rezňa a opečieme ich v horúcom oleji.
-
2
Obrázok číslo 2. zobrazuje priame vysmážanie už spojených listov v celku ako rezeň.
-
3
Fotografia číslo 3. je ukážkou výsledného menu ako je požadované v úvode.
jedná sa o mleté čierne korenie, polepším sa , bol to môj prvý recept na Vareche, mal som problémy to vôbec spracovať.
urobím,super rýchly obed.
dakujem za recept!