Foto: bembo
Minule mali v LIDLI ryžové plátky,ntak som si ich kúpil, že si ich pripravím podľa nejakého receptu z Varechy. Nakoľko rád experimentujem, rozhodol som Zobraziť celý popisMinule mali v LIDLI ryžové plátky,ntak som si ich kúpil, že si ich pripravím podľa nejakého receptu z Varechy. Nakoľko rád experimentujem, rozhodol som sa že namiesto mletého bravčového mäsa dám do nich tuniaka vo vlastnej šťave a ešte aj použijem ingrediencie podľa mojej chuti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
8-10 ks |
|
185 g kúsky vo vl. šťave |
|
3-4 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
stredne veľká |
|
1/2 dl |
|
podľa chuti pomletá |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ks varená |
|
Postup
-
1
Do panvice som dal olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu cukru a nechal skaramelizovať.
- 2
Potom som pridal konzervu tuniaka vo vlastnej šťave, klíčky fazule mungo, bambusové výhonky, kávovú lyžičku mletej čili v oleji a 2 plné lyžice ustricovej omáčky (kto nechce môže dať aj sójovú). Ostala mi z polievky varená mrkva, tak som ju nadrobno pokrájal na zjemnenie chuti. Nakoniec som dal trošku korenia z mlynčeka, trochu podusil cca 5 minút a odstavil.
- 3
Kým mi táto zmes chladla, nakrájal som z kelového listu jemné rezančeky. Do tejto vychladnutej zmesi som dal surové vajíčko a dobre premiešal. Soľ som ani nedával, lebo ustricová omáčka mi poslúžila aj ako soľ. Čo sa týka korenín a soli to ponechám, kto ako má rád.
- 4
Na malý plech som roztrel asi 1/2 dcl oleja, ryžové plátky som namočil, poukladal na vlhkú utierku. Na plátok som dal trochu nakrájaných kelových listov a 2 PL hotovej zmesi. Plátok som pozahýnal aby sa uzavrel, zahnutou časťou uložil na dno plechu, aby sa nám neroztvoril. Mne vyšlo 9 kusov. Potom som metličkou potrel zvitky povrchu olejom. Rúru som vyhrial na 185 stupňov a 20 minút piekol. Medzitým som ešte 2x potrel zvitky počas pečenia.
- 5
Po vychladnutí na prijateľnú teplotu som ich okoštoval a rozhodol som sa ich jesť bez akejkoľvek prílohy. Pokiaľ niekto chce prílohu ja by som si to dal zo zemiakovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem,som rád,že Ti chutilo.Neskúšala si to pred tým poliať výpekom?Mne sa to nelámalo.Možno že tie ryžové plátky nie sú rovnakej kvality.Tie moje boli z LIDLa
Jestli tomu dobře rozumím - rýžový papír jsi nenamáčel do vody, ale měkčil jsi ho výpekem, olejem...?! Nemám s tím žádnou zkušenost. Jen vím, že se to pak smaží - což mě odradilo. Tvůj postup je daleko zajímavější... můžeš být, prosím, přesnější?! Děkuji!!
najprv som rýžový papír namáčal do vody,a až boli rolky hotové pred servírovaním som ich polial výpekom.tak ako je uvedené v recepte.dúfam,že Ti budú chutiť.prajem pekný deň
Děkuji, jsi rychlý jako blesk. Už tomu rozumím. To víš, rýžovým papírem nepolíbená, tak potřebuji pragmatické vysvětvětlení - 1 jako bičík, 2 jako kačenka. Haha I tobě krásný den!!
O.K.