Lievance s figovým krémom fotorecept
Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 25. januára 2019
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 25. januára 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Lievance: | |
500 ml |
|
120 g |
|
7 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1/2 KL |
|
Krém: | |
10 ks |
|
100 ml |
|
|
|
(lístočky) |
|
1 KL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.
-
2
Krém: Do hrnčeka dáme smotanu, ktorú necháme prevrieť. Do nej dáme popučené figy, pridáme šťavu z limetky, najemno nasekané lístočky mäty a javorový sirup. Necháme vychladnúť.
-
3
Lievance vrstvíme na seba, medzi ne dávame krém z fíg. Lievance podávame s voňavou tyčinkou škorice a čerstvou rozkrájanou figou.
Diskusia k receptu