Lievance s figovým krémom fotorecept

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 25. januára 2019
Lievance s figovým krémom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Lievance:
500 ml
120 g
7 g
1 bal.
2 ks
1/2 KL
Krém:
10 ks
100 ml
 (lístočky)
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.

    Lievance s figovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krém: Do hrnčeka dáme smotanu, ktorú necháme prevrieť. Do nej dáme popučené figy, pridáme šťavu z limetky, najemno nasekané lístočky mäty a javorový sirup. Necháme vychladnúť.

    Lievance s figovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lievance vrstvíme na seba, medzi ne dávame krém z fíg. Lievance podávame s voňavou tyčinkou škorice a čerstvou rozkrájanou figou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: